
Składniki
1 kilogram
1 opakowanie
200 gramów
200 gramów
4 sztuki
2 łyżki
1 łyżka
0.5 pęczka
200 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr zagotuj z 300 ml wody i wlej do naczynia żaroodpornego.
Krok 2
Ziemniaki dokładnie umyj, następnie osusz i wrzuć w całości (większe przekrój na pół) do sosu.
Krok 3
Pieczarki oraz świeże grzyby pokrój w cząstki, a czosnek posiekaj. Dodaj wszystko do ziemniaków.
Krok 4
Skrop całość oliwą i posyp majerankiem Knorr.
Krok 5
Przykryj naczynie żaroodporne z ziemniakami folią aluminiową i piecz w temperaturze 180 °C przez 30 minut.
Krok 6
Po tym czasie zdejmij folię i piecz kolejne 15 minut. Gulasz grzybowy podawaj posypany sporą ilością posiekanej natki pietruszki oraz z kwaśną śmietaną.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Gulasz ziemniaczano-grzybowy
Dania jednogarnkowe są proste, szybkie i apetyczne. Dzięki temu przepisowi urozmaicisz klasyczną wersję gulaszu – wariant grzybowo-ziemniaczany to propozycja idealna, kiedy masz ochotę na bezmięsny obiad. Jego przyrządzenie jest bardzo proste – zacznij od ziemniaków, dokładnie je myjąc, osuszając i umieszczając w woreczku z wyrazistą mieszanką przypraw. Pozostałe składniki pokrój w cząstki i posiekaj, a następnie wrzuć do ziemniaków. Smak mieszanki uzupełnisz dodatkiem suszonego majeranku oraz oliwy – zamknij szczelnie worek i delikatnie nim potrząśnij, aby wszystkie smaki i składniki się przeniknęły. Rozgrzej piekarnik do temperatury sugerowanej w przepisie i umieść w nim mieszankę na kilkadziesiąt minut. Jak podawać gulasz? Wybornie smakuje serwowany z dużą ilością posiekanej natki pietruszki oraz kleksem kwaśnej śmietany. Odpowiednim dodatkiem jest również chrupiąca bagietka lub grzanki posypane ziołami i czosnkiem. Smaczne danie w niecałą godzinę – z tym przepisem jest to możliwe!