Sałatka ziemniaczana z szynką
NOWY PRZEPIS
łatwe
15 osób zapisało

Składniki
700 gramów
200 gramów
2 sztuki
3 sztuki
1 łyżka
4 łyżki
1 sztuka
1 pęczek
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz pokrój w grubą kostkę. Ugotuj tak aby były miękkie, ale żeby się nie rozpadały w osolonej wodzie.
Krok 2
Ziemniaki po ugotowaniu odcedź, ale nie całkowicie- zostaw około pół szklanki wody. W pozostałej wodzie rozpuść kostkę rosołową i pozostaw do wystygnięcia.
Krok 3
W między czasie szynkę i ogórki pokrój w kostkę, rozetrzyj czosnek. Pokrój szczypior w drobne kawałki.
Krok 4
Do ziemniaków dodaj musztardę, majonez, czosnek, szynkę, ogórki i szczypior. Wszystko razem wymieszaj. W razie potrzeby dopraw do smaku solą pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej