Sałatka ziemniaczana z szynką - z ziemniakami | Przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana z szynką

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

200 gramów

2 sztuki

3 sztuki

1 łyżka

4 łyżki

1 sztuka

1 pęczek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz pokrój w grubą kostkę. Ugotuj tak aby były miękkie, ale żeby się nie rozpadały w osolonej wodzie.

Krok 2

Ziemniaki po ugotowaniu odcedź, ale nie całkowicie- zostaw około pół szklanki wody. W pozostałej wodzie rozpuść kostkę rosołową i pozostaw do wystygnięcia.

Krok 3

W między czasie szynkę i ogórki pokrój w kostkę, rozetrzyj czosnek. Pokrój szczypior w drobne kawałki.

Krok 4

Do ziemniaków dodaj musztardę, majonez, czosnek, szynkę, ogórki i szczypior. Wszystko razem wymieszaj. W razie potrzeby dopraw do smaku solą pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej