Sałatka ziemniaczana z szynką - z ziemniakami | Przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana z szynką

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

700 gramów

200 gramów

2 sztuki

3 sztuki

1 łyżka

4 łyżki

1 sztuka

1 pęczek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz pokrój w grubą kostkę. Ugotuj tak aby były miękkie, ale żeby się nie rozpadały w osolonej wodzie.

Krok 2

Ziemniaki po ugotowaniu odcedź, ale nie całkowicie- zostaw około pół szklanki wody. W pozostałej wodzie rozpuść kostkę rosołową i pozostaw do wystygnięcia.

Krok 3

W między czasie szynkę i ogórki pokrój w kostkę, rozetrzyj czosnek. Pokrój szczypior w drobne kawałki.

Krok 4

Do ziemniaków dodaj musztardę, majonez, czosnek, szynkę, ogórki i szczypior. Wszystko razem wymieszaj. W razie potrzeby dopraw do smaku solą pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej