Sałatka ziemniaczana z szynką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka ziemniaczana z szynką

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

700 gramów

200 gramów

2 sztuki

3 sztuki

1 łyżka

4 łyżki

1 sztuka

1 pęczek

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki obierz pokrój w grubą kostkę. Ugotuj tak aby były miękkie, ale żeby się nie rozpadały w osolonej wodzie.

Krok 2

Ziemniaki po ugotowaniu odcedź, ale nie całkowicie- zostaw około pół szklanki wody. W pozostałej wodzie rozpuść kostkę rosołową i pozostaw do wystygnięcia.

Krok 3

W między czasie szynkę i ogórki pokrój w kostkę, rozetrzyj czosnek. Pokrój szczypior w drobne kawałki.

Krok 4

Do ziemniaków dodaj musztardę, majonez, czosnek, szynkę, ogórki i szczypior. Wszystko razem wymieszaj. W razie potrzeby dopraw do smaku solą pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka ziemniaczana z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka ziemniaczana z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka ziemniaczana z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka ziemniaczana z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka ziemniaczana z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka ziemniaczana z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka ziemniaczana z szynką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka ziemniaczana z szynką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej