Sałatka ziemniaczana z szynką
NOWY PRZEPIS
łatwe
5 osób zapisało

Składniki
700 gramów
2 sztuki
3 sztuki
1 łyżka
4 łyżki
1 pęczek
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, pokrój w grubą kostkę. Ugotuj w osolonej wodzie tak, aby były miękkie, ale żeby się nie rozpadały.
Krok 2
Ziemniaki po ugotowaniu odcedź, ale nie całkowicie - zostaw około pół szklanki wody. W pozostałej wodzie rozpuść kostkę rosołową. Powstałym wywarem zalej ziemniaki.
Krok 3
W międzyczasie pokrój ogórki w kostkę, rozetrzyj czosnek. Pokrój szczypior w drobne kawałki.
Krok 4
Do ziemniaków dodaj musztardę, majonez, czosnek, szynkę, ogórki i szczypior. Wszystko razem wymieszaj. W razie potrzeby dopraw do smaku solą i pieprzem.

Dobra rada:
Do sałatki możesz też dodać trochę octu winnego. Zaostrzy on smak sałatki
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej