Składniki
700 gramów
2 sztuki
3 sztuki
1 łyżka
4 łyżki
1 pęczek
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki obierz, pokrój w grubą kostkę. Ugotuj w osolonej wodzie tak, aby były miękkie, ale żeby się nie rozpadały.
Krok 2
Ziemniaki po ugotowaniu odcedź, ale nie całkowicie - zostaw około pół szklanki wody. W pozostałej wodzie rozpuść kostkę rosołową. Powstałym wywarem zalej ziemniaki.
Krok 3
W międzyczasie pokrój ogórki w kostkę, rozetrzyj czosnek. Pokrój szczypior w drobne kawałki.
Krok 4
Do ziemniaków dodaj musztardę, majonez, czosnek, szynkę, ogórki i szczypior. Wszystko razem wymieszaj. W razie potrzeby dopraw do smaku solą i pieprzem.
Dobra rada:
Do sałatki możesz też dodać trochę octu winnego. Zaostrzy on smak sałatki
Przepisy w Waszym wykonaniu
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej