
Składniki
1 łyżeczka
0.5 sztuki
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
120 gramów
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do bryndzy dodaj masło, pastę anchois, cebulę, kapary, paprykę, kminek, natkę oraz musztardę.
Krok 2
Wszystko dokładnie zmiksuj.
Krok 3
Włóż do lodówki na 15 minut i podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej