
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
0.3 pęczka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotowane na twardo jajka, awokado, majonez oraz pomidora obranego ze skórki i bez części nasiennej zmiksować blenderem na jednolitą pastę. Doprawić mini kostką bazyliową i pieprzem. Udekorować posiekanym szczypiorkiem i plasterkami rzodkiewki. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Fix Stripsy z kurczaka z sosem BBQ Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej