Pierś z indyka z sosem pieczeniowym z grzybami
średnie
15 osób zapisało

Składniki
3 plastry
180 gramów
3 sztuki
1 szczypta
1 opakowanie
0.5 opakowania
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi z indyka natrzeć przyprawą Knorr Kurczak w czosnku i ziołach, a następnie umieścić w dołączonym woreczku, zawiązać go i piec ok. 20-30 minut w 180 stopniach Celcjusza- sprawdzać patyczkiem czy piersi są gotowe.
Krok 2
Zagotować wodę z kostką Rosołu z kury Knorr. Wrzucić ryż i gotować ok. 15 minut.
Krok 3
W garnuszki wymieszać zawartość saszetki Sos do pieczeni z grzybami Knorr z zimną wodą (300ml) i zagotować. Gotować na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając ok. 10 minut. Dla ostrości dodać szczyptę pieprzu.
Krok 4
Ugotowany ryż odcedzić, przełożyć na talerz. Obok ułożyć upieczone piersi oraz ogórek. Ryż i mięso polać sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze smakiem Sos do pieczeni z grzybami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej