Pierś z indyka z sosem pieczeniowym z grzybami | Przepisy.pl pixel

Pierś z indyka z sosem pieczeniowym z grzybami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 plastry

180 gramów

3 sztuki

1 szczypta

1 opakowanie

0.5 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z indyka natrzeć przyprawą Knorr Kurczak w czosnku i ziołach, a następnie umieścić w dołączonym woreczku, zawiązać go i piec ok. 20-30 minut w 180 stopniach Celcjusza- sprawdzać patyczkiem czy piersi są gotowe.

Krok 2

Zagotować wodę z kostką Rosołu z kury Knorr. Wrzucić ryż i gotować ok. 15 minut.

Krok 3

W garnuszki wymieszać zawartość saszetki Sos do pieczeni z grzybami Knorr z zimną wodą (300ml) i zagotować. Gotować na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając ok. 10 minut. Dla ostrości dodać szczyptę pieprzu.

Krok 4

Ugotowany ryż odcedzić, przełożyć na talerz. Obok ułożyć upieczone piersi oraz ogórek. Ryż i mięso polać sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z indyka z sosem pieczeniowym z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z indyka z sosem pieczeniowym z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z indyka z sosem pieczeniowym z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z indyka z sosem pieczeniowym z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z indyka z sosem pieczeniowym z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z indyka z sosem pieczeniowym z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z indyka z sosem pieczeniowym z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z indyka z sosem pieczeniowym z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Puree z kalafiora
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej