Pierś z indyka z sosem pieczeniowym z grzybami | Przepisy.pl pixel

Pierś z indyka z sosem pieczeniowym z grzybami

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 plastry

180 gramów

3 sztuki

1 szczypta

1 opakowanie

0.5 opakowania

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi z indyka natrzeć przyprawą Knorr Kurczak w czosnku i ziołach, a następnie umieścić w dołączonym woreczku, zawiązać go i piec ok. 20-30 minut w 180 stopniach Celcjusza- sprawdzać patyczkiem czy piersi są gotowe.

Krok 2

Zagotować wodę z kostką Rosołu z kury Knorr. Wrzucić ryż i gotować ok. 15 minut.

Krok 3

W garnuszki wymieszać zawartość saszetki Sos do pieczeni z grzybami Knorr z zimną wodą (300ml) i zagotować. Gotować na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając ok. 10 minut. Dla ostrości dodać szczyptę pieprzu.

Krok 4

Ugotowany ryż odcedzić, przełożyć na talerz. Obok ułożyć upieczone piersi oraz ogórek. Ryż i mięso polać sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierś z indyka z sosem pieczeniowym z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierś z indyka z sosem pieczeniowym z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierś z indyka z sosem pieczeniowym z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierś z indyka z sosem pieczeniowym z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierś z indyka z sosem pieczeniowym z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierś z indyka z sosem pieczeniowym z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierś z indyka z sosem pieczeniowym z grzybami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierś z indyka z sosem pieczeniowym z grzybami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej