
Składniki
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
80 mililitrów
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w paski. Następnie wymieszaj z olejem i przyprawą z opakowania Fix Knorr.
Krok 2
Cebulę i paprykę pokrój w paski.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej i usmaż warzywa oraz mięso. Smaż tak długo aż cały płyn wyparuje i wszystkie składniki będą miękkie.
Krok 4
Przygotuj sos do shoarmy: wymieszaj majonez z jogurtem, papryką i sosem z opakowania Fix Knorr.
Krok 5
Shoarme przesyp na talerz. Posyp posiekaną kolendrą. Podawaj z sosem oddzielnie oraz dowolnymi dodatkami chlebkiem pita, ryżem lub frytkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Gyros z sosem paprykowo-ziołowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Shoarma z wieprzowiny
Oto specjał bliskowschodniej kuchni – shoarma z wieprzowiny! Teraz to popularne danie możesz przygotować w swoim domu, z zachowaniem bogactwa smaku i aromatu.
Dla kogo?
Tak naprawdę dla każdego, kto tylko ma ochotę na wieprzową shoarmę!
Na jaką okazję?
Weekendowy obiad rządzi się swoimi prawami – po powrocie z ciekawej wycieczki lub zakupów przygotuj orientalną potrawę w domowej odsłonie.
Czy wiesz, że?
Shoarma to bliskowschodnie danie znane na całym świecie, ale pod różnymi nazwami – na przykład w Grecji jest to gyros, w Turcji doner kebab, a w Armenii tarna.
Dla urozmaicenia
Choć we flagowym przepisie shoarma przyrządzana jest z wieprzowiny, to przygotować można ją również z mięsa koziego, drobiowego, wołowego, jagnięcego lub mieszanego.