
Składniki
400 gramów
1 sztuka
1 sztuka
80 mililitrów
1 opakowanie
3 łyżki
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w paski. Następnie wymieszaj z olejem i przyprawą z opakowania Fix Knorr.
Krok 2
Cebulę i paprykę pokrój w paski.
Krok 3
Na patelni rozgrzej olej i usmaż warzywa oraz mięso. Smaż tak długo aż cały płyn wyparuje i wszystkie składniki będą miękkie.
Krok 4
Przygotuj sos do shoarmy: wymieszaj majonez z jogurtem, papryką i sosem z opakowania Fix Knorr.
Krok 5
Shoarme przesyp na talerz. Posyp posiekaną kolendrą. Podawaj z sosem oddzielnie oraz dowolnymi dodatkami chlebkiem pita, ryżem lub frytkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Gyros z sosem paprykowo-ziołowym Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Shoarma z wieprzowiny
Oto specjał bliskowschodniej kuchni – shoarma z wieprzowiny! Teraz to popularne danie możesz przygotować w swoim domu, z zachowaniem bogactwa smaku i aromatu.
Dla kogo?
Tak naprawdę dla każdego, kto tylko ma ochotę na wieprzową shoarmę!
Na jaką okazję?
Weekendowy obiad rządzi się swoimi prawami – po powrocie z ciekawej wycieczki lub zakupów przygotuj orientalną potrawę w domowej odsłonie.
Czy wiesz, że?
Shoarma to bliskowschodnie danie znane na całym świecie, ale pod różnymi nazwami – na przykład w Grecji jest to gyros, w Turcji doner kebab, a w Armenii tarna.
Dla urozmaicenia
Choć we flagowym przepisie shoarma przyrządzana jest z wieprzowiny, to przygotować można ją również z mięsa koziego, drobiowego, wołowego, jagnięcego lub mieszanego.