Banica ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Banica ze szpinakiem

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 łyżki

5 sztuk

600 gramów

50 gramów

300 gramów

3 łyżki

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagnieć ciasto - połącz jedno jajko z mąką, drożdżami i wodą. Podziel na 5 części, każdą posmaruj oliwą, pozostaw na 20 - 30 minut.

Krok 2

Roztrzep pozostałe jajka (pozostaw 3 łyżeczki do posmarowania ciasta), roztop tłuszcz, zetrzyj ser i pokrój drobno szpinak - połącz składniki i dopraw Przyprawą Delikat.

Krok 3

Każdą część ciasta rozwałkuj na cieniutkie plastry, na każdą nałóż nadzienie i zawiń w roladę.

Krok 4

Prostokątną formę nasmaruj margaryną, ułóż w niej roladki i odstaw na 30 minut. Po tym czasie posmaruj jajkiem i wstaw do pieczenia w 170 stopniach do zrumienienia.

garlic

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Banica ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Banica ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Banica ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Banica ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Banica ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Banica ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Banica ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Banica ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej