Panierowane przegrzebki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Panierowane przegrzebki

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

5 łyżek

0.5 szklanki

1 sztuka

null

1 łyżka

1 łyżka

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przegrzebki obtocz kolejno w mące, w rozmąconym jajku, a następnie w bułce tartej.

Krok 2

Na patelni rozgrzej olej i smaż przegrzebki przez 1 minutę z każdej strony.

Krok 3

Gotowe przegrzebki ułóż na talerzu i polej majonezem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Panierowane przegrzebki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Panierowane przegrzebki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Panierowane przegrzebki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Panierowane przegrzebki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Panierowane przegrzebki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Panierowane przegrzebki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Panierowane przegrzebki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Panierowane przegrzebki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Zalewajka I
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej