Biała kiełbasa z rozmarynem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biała kiełbasa z rozmarynem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szklanka

2 sztuki

6 łyżek

1 sztuka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białą kiełbasę związać nicią do mięs tak by farsz nie wypadał - ja wiążę ją dzieląc na 8 małych kiełbasek ( długości ok. 8 cm ). Ułożyć w garnku i zalać wodą . Wkruszyć mini kostkę czosnkową .Podgrzewać aż woda zawrze . Zmniejszyć gaz i parzyć kiełbasę 20 minut .

Krok 2

Wyjąć kiełbasę i ostudzić . Rozciąć na porcje usuwając nici którymi była związana .Wymieszać łyżkę oleju z przyprawą do mięs i miodem . Natrzeć białą kiełbasę . Na patelni rozgrzać olej . Obsmażyć na rumiano kiełbaski . Dorzucić pokrojoną w piórka cebulę i gałązki rozmarynu. Podlać piwem i 1/3 szklanki wywaru z parzenia kiełbasy . Dusić na małym gazie aż płyn prawie odparuje .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biała kiełbasa z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biała kiełbasa z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biała kiełbasa z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biała kiełbasa z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biała kiełbasa z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biała kiełbasa z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biała kiełbasa z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biała kiełbasa z rozmarynem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Chińskie pierożki Dim Sum
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

trudne

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej