
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
2 łyżeczki
1 łyżeczka
1 sztuka
6 łyżek
1 szklanka
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Białą kiełbasę związać nicią do mięs tak by farsz nie wypadał - ja wiążę ją dzieląc na 8 małych kiełbasek ( długości ok. 8 cm ). Ułożyć w garnku i zalać wodą . Wkruszyć mini kostkę czosnkową .Podgrzewać aż woda zawrze . Zmniejszyć gaz i parzyć kiełbasę 20 minut .
Krok 2
Wyjąć kiełbasę i ostudzić . Rozciąć na porcje usuwając nici którymi była związana .Wymieszać łyżkę oleju z przyprawą do mięs i miodem . Natrzeć białą kiełbasę . Na patelni rozgrzać olej . Obsmażyć na rumiano kiełbaski . Dorzucić pokrojoną w piórka cebulę i gałązki rozmarynu. Podlać piwem i 1/3 szklanki wywaru z parzenia kiełbasy . Dusić na małym gazie aż płyn prawie odparuje .
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej