Cytryna z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cytryna z tuńczykiem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 4

Gotowy farsz nałóż do cytryny i podawaj, najlepiej na dużym półmisku, wyłożonym liśćmi sałaty. Rada: Pamiętaj, aby farsz nie wypływał z cytryny, a jednocześnie nie było go zbyt mało.

Krok 1

Cytrynę umyj i nie zdejmuj z niej skórki. Podziel ją na dwie równe części i wyjmij miąższ.

Krok 2

Wymieszaj odsączonego tuńczyka, z musztardą i majonezem.

Krok 3

Ogórka kiszonego pokrój na drobne kawałki i dołóż do tuńczyka. Całość ponownie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytryna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytryna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytryna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytryna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytryna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytryna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytryna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cytryna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej