
Składniki
1 łyżeczka
1 sztuka
4 sztuki
1 łyżka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 4
Gotowy farsz nałóż do cytryny i podawaj, najlepiej na dużym półmisku, wyłożonym liśćmi sałaty. Rada: Pamiętaj, aby farsz nie wypływał z cytryny, a jednocześnie nie było go zbyt mało.
Krok 1
Cytrynę umyj i nie zdejmuj z niej skórki. Podziel ją na dwie równe części i wyjmij miąższ.
Krok 2
Wymieszaj odsączonego tuńczyka, z musztardą i majonezem.
Krok 3
Ogórka kiszonego pokrój na drobne kawałki i dołóż do tuńczyka. Całość ponownie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej