Cytryna z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cytryna z tuńczykiem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 sztuka

4 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 4

Gotowy farsz nałóż do cytryny i podawaj, najlepiej na dużym półmisku, wyłożonym liśćmi sałaty. Rada: Pamiętaj, aby farsz nie wypływał z cytryny, a jednocześnie nie było go zbyt mało.

Krok 1

Cytrynę umyj i nie zdejmuj z niej skórki. Podziel ją na dwie równe części i wyjmij miąższ.

Krok 2

Wymieszaj odsączonego tuńczyka, z musztardą i majonezem.

Krok 3

Ogórka kiszonego pokrój na drobne kawałki i dołóż do tuńczyka. Całość ponownie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytryna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytryna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytryna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytryna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytryna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytryna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytryna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cytryna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej