Cytryna z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Cytryna z tuńczykiem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 4

Gotowy farsz nałóż do cytryny i podawaj, najlepiej na dużym półmisku, wyłożonym liśćmi sałaty. Rada: Pamiętaj, aby farsz nie wypływał z cytryny, a jednocześnie nie było go zbyt mało.

Krok 1

Cytrynę umyj i nie zdejmuj z niej skórki. Podziel ją na dwie równe części i wyjmij miąższ.

Krok 2

Wymieszaj odsączonego tuńczyka, z musztardą i majonezem.

Krok 3

Ogórka kiszonego pokrój na drobne kawałki i dołóż do tuńczyka. Całość ponownie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cytryna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cytryna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cytryna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cytryna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cytryna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cytryna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cytryna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cytryna z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej