Kotlety mielone ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone ze szpinakiem

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokroić w kostkę zeszklić, dodac przeciśniety czosnek, szybko przesmażyć i odstawić.

Krok 2

Mięso połączyć z jajkiem,i bułkę tartą, solimy, pieprzymy, dodajemy przyprawe delikat i mini kosteczke Następnie dodajemy cebule z czosnkiem. Liście szpinaku drobno siekamy, paprykę także, dodajemy do mięsa i dokładnie mieszamy. Następnie formujemy kotlety.

Krok 3

Smażymy na oleju. Gotowe podajemy z sałatką.

bernika bernika

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej