Kotlety mielone ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kotlety mielone ze szpinakiem

Autor: bernika bernika

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokroić w kostkę zeszklić, dodac przeciśniety czosnek, szybko przesmażyć i odstawić.

Krok 2

Mięso połączyć z jajkiem,i bułkę tartą, solimy, pieprzymy, dodajemy przyprawe delikat i mini kosteczke Następnie dodajemy cebule z czosnkiem. Liście szpinaku drobno siekamy, paprykę także, dodajemy do mięsa i dokładnie mieszamy. Następnie formujemy kotlety.

Krok 3

Smażymy na oleju. Gotowe podajemy z sałatką.

bernika bernika

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kotlety mielone ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kotlety mielone ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kotlety mielone ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kotlety mielone ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kotlety mielone ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kotlety mielone ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kotlety mielone ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kotlety mielone ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety z grzybów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej