Wołowe steki ze smażoną cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowe steki ze smażoną cebulą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

6 sztuk

2 łyżki

null

null

3 łyżki

1 łyżka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natrzyj mięso solą i pieprzem.

Krok 2

Ziemniaki obierz, umyj, ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź i pokrój w plastry. Następnie obsmaż z obydwu stron na chrupko.

Krok 3

Pokrój cebulę w krążki i partiami smaż na oleju rozgrzanym masłem. Dopraw solą, pieprzem i papryką.

Krok 4

Olej roślinny rozlej na żeliwnej patelni i przez maksymalnie 4 minuty smaż steki z każdej strony.

Krok 5

Poukładaj je na talerzach. Obłóż krążkami z cebuli i podawaj z ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowe steki ze smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowe steki ze smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowe steki ze smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowe steki ze smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowe steki ze smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowe steki ze smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowe steki ze smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowe steki ze smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Orzechowe ciasteczka
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej