Wołowe steki ze smażoną cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowe steki ze smażoną cebulą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

6 sztuk

2 łyżki

null

null

3 łyżki

1 łyżka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natrzyj mięso solą i pieprzem.

Krok 2

Ziemniaki obierz, umyj, ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź i pokrój w plastry. Następnie obsmaż z obydwu stron na chrupko.

Krok 3

Pokrój cebulę w krążki i partiami smaż na oleju rozgrzanym masłem. Dopraw solą, pieprzem i papryką.

Krok 4

Olej roślinny rozlej na żeliwnej patelni i przez maksymalnie 4 minuty smaż steki z każdej strony.

Krok 5

Poukładaj je na talerzach. Obłóż krążkami z cebuli i podawaj z ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowe steki ze smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowe steki ze smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowe steki ze smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowe steki ze smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowe steki ze smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowe steki ze smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowe steki ze smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowe steki ze smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ragout z indyka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej