Wołowe steki ze smażoną cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowe steki ze smażoną cebulą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

6 sztuk

2 łyżki

null

null

3 łyżki

1 łyżka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natrzyj mięso solą i pieprzem.

Krok 2

Ziemniaki obierz, umyj, ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź i pokrój w plastry. Następnie obsmaż z obydwu stron na chrupko.

Krok 3

Pokrój cebulę w krążki i partiami smaż na oleju rozgrzanym masłem. Dopraw solą, pieprzem i papryką.

Krok 4

Olej roślinny rozlej na żeliwnej patelni i przez maksymalnie 4 minuty smaż steki z każdej strony.

Krok 5

Poukładaj je na talerzach. Obłóż krążkami z cebuli i podawaj z ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowe steki ze smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowe steki ze smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowe steki ze smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowe steki ze smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowe steki ze smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowe steki ze smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowe steki ze smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowe steki ze smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Włoska kanapka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej