Wołowe steki ze smażoną cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowe steki ze smażoną cebulą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

6 sztuk

2 łyżki

null

null

3 łyżki

1 łyżka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natrzyj mięso solą i pieprzem.

Krok 2

Ziemniaki obierz, umyj, ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź i pokrój w plastry. Następnie obsmaż z obydwu stron na chrupko.

Krok 3

Pokrój cebulę w krążki i partiami smaż na oleju rozgrzanym masłem. Dopraw solą, pieprzem i papryką.

Krok 4

Olej roślinny rozlej na żeliwnej patelni i przez maksymalnie 4 minuty smaż steki z każdej strony.

Krok 5

Poukładaj je na talerzach. Obłóż krążkami z cebuli i podawaj z ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowe steki ze smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowe steki ze smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowe steki ze smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowe steki ze smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowe steki ze smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowe steki ze smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowe steki ze smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowe steki ze smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej