Wołowe steki ze smażoną cebulą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowe steki ze smażoną cebulą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

12 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

6 sztuk

2 łyżki

null

null

3 łyżki

1 łyżka

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Natrzyj mięso solą i pieprzem.

Krok 2

Ziemniaki obierz, umyj, ugotuj w osolonej wodzie. Ostudź i pokrój w plastry. Następnie obsmaż z obydwu stron na chrupko.

Krok 3

Pokrój cebulę w krążki i partiami smaż na oleju rozgrzanym masłem. Dopraw solą, pieprzem i papryką.

Krok 4

Olej roślinny rozlej na żeliwnej patelni i przez maksymalnie 4 minuty smaż steki z każdej strony.

Krok 5

Poukładaj je na talerzach. Obłóż krążkami z cebuli i podawaj z ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowe steki ze smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowe steki ze smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowe steki ze smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowe steki ze smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowe steki ze smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowe steki ze smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowe steki ze smażoną cebulą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej