Faszerowane ziemniaki papryką i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane ziemniaki papryką i cukinią

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

10 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

100 gramów

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyłam , przekroiłam na połowę lekko posoliłam zawinęłam w folie aluminiowa i osobno zawinęłam każdego ziemniaka i tak upiekłam trwało to około 1 godziny :) Piekłam w 200 stopniach :)

Faszerowane ziemniaki papryką i cukinią - Krok 1

Krok 2

Paprykę umyłam pokroiłam w paseczki i na patelnie cukinie umyłam pokroiłam ją w słupki 4 centymetrowe .Dusiłam na małym ogniu dodając przyprawy . Ziemniaki po upieczeniu wyjęłam z folii i środki wykroiłam dodałam do papryki z cukinia i razem tak poddusiłam i nakładałam do ziemniaków i posypałam serem startym

Faszerowane ziemniaki papryką i cukinią - Krok 2

Krok 3

Zapiekałam około 10 minut i podawałam na gorąco Polecam jestem zadowolona wyszło naprawdę smaczne :)

Faszerowane ziemniaki papryką i cukinią - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane ziemniaki papryką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane ziemniaki papryką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane ziemniaki papryką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane ziemniaki papryką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane ziemniaki papryką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane ziemniaki papryką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane ziemniaki papryką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane ziemniaki papryką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej