Faszerowane ziemniaki papryką i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowane ziemniaki papryką i cukinią

Autor: laleczka20

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 sztuka

1 szczypta

2 łyżki

2 sztuki

2 sztuki

100 gramów

1 łyżeczka

10 sztuk

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki umyłam , przekroiłam na połowę lekko posoliłam zawinęłam w folie aluminiowa i osobno zawinęłam każdego ziemniaka i tak upiekłam trwało to około 1 godziny :) Piekłam w 200 stopniach :)

Faszerowane ziemniaki papryką i cukinią - Krok 1

Krok 2

Paprykę umyłam pokroiłam w paseczki i na patelnie cukinie umyłam pokroiłam ją w słupki 4 centymetrowe .Dusiłam na małym ogniu dodając przyprawy . Ziemniaki po upieczeniu wyjęłam z folii i środki wykroiłam dodałam do papryki z cukinia i razem tak poddusiłam i nakładałam do ziemniaków i posypałam serem startym

Faszerowane ziemniaki papryką i cukinią - Krok 2

Krok 3

Zapiekałam około 10 minut i podawałam na gorąco Polecam jestem zadowolona wyszło naprawdę smaczne :)

Faszerowane ziemniaki papryką i cukinią - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowane ziemniaki papryką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowane ziemniaki papryką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowane ziemniaki papryką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowane ziemniaki papryką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowane ziemniaki papryką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowane ziemniaki papryką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowane ziemniaki papryką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowane ziemniaki papryką i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej