
Składniki
1 sztuka
0.5 łyżeczki
3 łyżki
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szparagi umyj i odkrój zdrewniałą część (około 1/3 długości szparaga). Jeśli szparagi nie są bardzo młode, to je obierz (główki nie obieraj). Przygotowane szparagi włóż do garnka, zalej wrzątkiem i gotuj przez 5 minut.
Krok 2
W tym czasie na małej patelni rozpuść łyżkę masła i ostrożnie wbij jajko tak, by nie uszkodzić żółtka. Smaż na małym ogniu aż białko się zetnie.
Krok 3
Oddzielnie rozpuść masło z Delikatem. Na talerzu ułóż odcedzone szparagi i polej je przygotowanym masłem. Obok ułóż jajko sadzone.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej