Szparagi z jajkiem sadzonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szparagi z jajkiem sadzonym

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

3 łyżki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi umyj i odkrój zdrewniałą część (około 1/3 długości szparaga). Jeśli szparagi nie są bardzo młode, to je obierz (główki nie obieraj). Przygotowane szparagi włóż do garnka, zalej wrzątkiem i gotuj przez 5 minut.

Krok 2

W tym czasie na małej patelni rozpuść łyżkę masła i ostrożnie wbij jajko tak, by nie uszkodzić żółtka. Smaż na małym ogniu aż białko się zetnie.

Krok 3

Oddzielnie rozpuść masło z Delikatem. Na talerzu ułóż odcedzone szparagi i polej je przygotowanym masłem. Obok ułóż jajko sadzone.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szparagi z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szparagi z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szparagi z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szparagi z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szparagi z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szparagi z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szparagi z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szparagi z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placek z gulaszem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej