Szparagi z jajkiem sadzonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szparagi z jajkiem sadzonym

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 łyżeczki

3 łyżki

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szparagi umyj i odkrój zdrewniałą część (około 1/3 długości szparaga). Jeśli szparagi nie są bardzo młode, to je obierz (główki nie obieraj). Przygotowane szparagi włóż do garnka, zalej wrzątkiem i gotuj przez 5 minut.

Krok 2

W tym czasie na małej patelni rozpuść łyżkę masła i ostrożnie wbij jajko tak, by nie uszkodzić żółtka. Smaż na małym ogniu aż białko się zetnie.

Krok 3

Oddzielnie rozpuść masło z Delikatem. Na talerzu ułóż odcedzone szparagi i polej je przygotowanym masłem. Obok ułóż jajko sadzone.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szparagi z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szparagi z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szparagi z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szparagi z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szparagi z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szparagi z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szparagi z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szparagi z jajkiem sadzonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej