
Składniki
1 szczypta
3 sztuki
1 szczypta
3 sztuki
2 łyżki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oczyszczonego szczupaka natrzyj solą i pieprzem, ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem, obłóż plasterkami masła i piecz około 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 2
Pomidory pokrój w plastry i połóż na szczupaku 10 minut przed końcem pieczenia.
Krok 3
Jajka ugotuj na twardo, obierz i posiekaj.
Krok 4
Rybę przełóż na półmisek, posyp jajkami, polej masłem z pieczenia i posyp natką. Podawaj z frytkami lub ziemniakami.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej