Szczupak z jajkami i pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

32

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

3 sztuki

2 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego szczupaka natrzyj solą i pieprzem, ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem, obłóż plasterkami masła i piecz około 45 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 2

Pomidory pokrój w plastry i połóż na szczupaku 10 minut przed końcem pieczenia.

Krok 3

Jajka ugotuj na twardo, obierz i posiekaj.

Krok 4

Rybę przełóż na półmisek, posyp jajkami, polej masłem z pieczenia i posyp natką. Podawaj z frytkami lub ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szczupak z jajkami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szczupak z jajkami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szczupak z jajkami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szczupak z jajkami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szczupak z jajkami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szczupak z jajkami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szczupak z jajkami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej