Szczupak pieczony w pomidorach – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szczupak z jajkami i pomidorami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

3 sztuki

2 łyżki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oczyszczonego szczupaka natrzyj solą i pieprzem, ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem, obłóż plasterkami masła i piecz około 45 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 2

Pomidory pokrój w plastry i połóż na szczupaku 10 minut przed końcem pieczenia.

Krok 3

Jajka ugotuj na twardo, obierz i posiekaj.

Krok 4

Rybę przełóż na półmisek, posyp jajkami, polej masłem z pieczenia i posyp natką. Podawaj z frytkami lub ziemniakami.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szczupak z jajkami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szczupak z jajkami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szczupak z jajkami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szczupak z jajkami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szczupak z jajkami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szczupak z jajkami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szczupak z jajkami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szczupak z jajkami i pomidorami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Wegetariańskie tortille
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

średnie

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej