Delikatna karkówka w sezamowej marynacie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Delikatna karkówka w sezamowej marynacie

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

4 plastry

null

1 łyżka

1 łyżka

null

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę umyj, osusz i rozbij delikatnie dłonią.

Krok 2

Ziarna sezamu przesmaż na suchej patelni i wymieszaj z kieliszkiem sherry, oliwą, miodem i przyprawami. Dopraw do smaku

Krok 3

Do tak przygotowanej marynaty włóż mięso i marynuj przez całą noc w lodówce.

Krok 4

Osącz, grilluj bezpośrednio na rozgrzanym ruszcie przez 15 minut z każdej strony.

pasibrzuch

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Delikatna karkówka w sezamowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Delikatna karkówka w sezamowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Delikatna karkówka w sezamowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Delikatna karkówka w sezamowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Delikatna karkówka w sezamowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Delikatna karkówka w sezamowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Delikatna karkówka w sezamowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Delikatna karkówka w sezamowej marynacie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej