
Składniki
null
4 plastry
null
1 łyżka
1 łyżka
null
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karkówkę umyj, osusz i rozbij delikatnie dłonią.
Krok 2
Ziarna sezamu przesmaż na suchej patelni i wymieszaj z kieliszkiem sherry, oliwą, miodem i przyprawami. Dopraw do smaku
Krok 3
Do tak przygotowanej marynaty włóż mięso i marynuj przez całą noc w lodówce.
Krok 4
Osącz, grilluj bezpośrednio na rozgrzanym ruszcie przez 15 minut z każdej strony.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej