
Składniki
null
4 plastry
null
1 łyżka
1 łyżka
null
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karkówkę umyj, osusz i rozbij delikatnie dłonią.
Krok 2
Ziarna sezamu przesmaż na suchej patelni i wymieszaj z kieliszkiem sherry, oliwą, miodem i przyprawami. Dopraw do smaku
Krok 3
Do tak przygotowanej marynaty włóż mięso i marynuj przez całą noc w lodówce.
Krok 4
Osącz, grilluj bezpośrednio na rozgrzanym ruszcie przez 15 minut z każdej strony.

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej



























