Kurczak w sosie śmietanowym z dodatkiem cebuli i koperku
łatwe
144 osoby zapisały

Składniki
600 gramów
1 sztuka
1 gram
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
150 mililitrów
1 łyżka
1.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek zmiksować na papkę.
Krok 2
Kurczaka pokroić w dużą kostkę, przyprawić przyprawą do kurczaka, solą, pieprzem, podsmażyć na złocisty kolor, na łyżce oleju, wyjąć.
Krok 3
Na tej samej patelni dodać zmiksowaną cebulę z czosnkiem , podsmażyć ok 1 minuty, następnie zalać śmietanką i dusić ok 3 minut. Dodać kurczaka, i posiekany koperek, zamieszać, gotować 2 minuty. Podawać z ryżem lub ziemniakami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej