Kurczak w sosie śmietanowym z dodatkiem cebuli i koperku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w sosie śmietanowym z dodatkiem cebuli i koperku

Autor: Edyta Chojnowska

ratingratingratingratingrating

8

33 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

95 osób wydrukowało

Pobierz pdf

115 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

1 gram

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

150 mililitrów

1 łyżka

1.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek zmiksować na papkę.

Krok 2

Kurczaka pokroić w dużą kostkę, przyprawić przyprawą do kurczaka, solą, pieprzem, podsmażyć na złocisty kolor, na łyżce oleju, wyjąć.

Krok 3

Na tej samej patelni dodać zmiksowaną cebulę z czosnkiem , podsmażyć ok 1 minuty, następnie zalać śmietanką i dusić ok 3 minut. Dodać kurczaka, i posiekany koperek, zamieszać, gotować 2 minuty. Podawać z ryżem lub ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie śmietanowym z dodatkiem cebuli i koperku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie śmietanowym z dodatkiem cebuli i koperku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie śmietanowym z dodatkiem cebuli i koperku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie śmietanowym z dodatkiem cebuli i koperku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie śmietanowym z dodatkiem cebuli i koperku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie śmietanowym z dodatkiem cebuli i koperku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie śmietanowym z dodatkiem cebuli i koperku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sosie śmietanowym z dodatkiem cebuli i koperku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej