Kurczak w sosie śmietanowym z dodatkiem cebuli i koperku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w sosie śmietanowym z dodatkiem cebuli i koperku

Autor: Edyta Chojnowska

ratingratingratingratingrating

17

heart
33 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

110 osób wydrukowało

Pobierz pdf

144 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 sztuka

1 gram

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

150 mililitrów

1 łyżka

1.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek zmiksować na papkę.

Krok 2

Kurczaka pokroić w dużą kostkę, przyprawić przyprawą do kurczaka, solą, pieprzem, podsmażyć na złocisty kolor, na łyżce oleju, wyjąć.

Krok 3

Na tej samej patelni dodać zmiksowaną cebulę z czosnkiem , podsmażyć ok 1 minuty, następnie zalać śmietanką i dusić ok 3 minut. Dodać kurczaka, i posiekany koperek, zamieszać, gotować 2 minuty. Podawać z ryżem lub ziemniakami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie śmietanowym z dodatkiem cebuli i koperku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie śmietanowym z dodatkiem cebuli i koperku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie śmietanowym z dodatkiem cebuli i koperku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie śmietanowym z dodatkiem cebuli i koperku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie śmietanowym z dodatkiem cebuli i koperku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie śmietanowym z dodatkiem cebuli i koperku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie śmietanowym z dodatkiem cebuli i koperku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sosie śmietanowym z dodatkiem cebuli i koperku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak z mango
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej