Kurczak w sosie śmietanowym z dodatkiem cebuli i koperku

Autor: Edyta Chojnowska

ratingratingratingratingrating

7

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

52 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

60 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

600 gramów

1 gram

1 szczypta

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek zmiksować na papkę.

Krok 2

Kurczaka pokroić w dużą kostkę, przyprawić przyprawą do kurczaka, solą, pieprzem, podsmażyć na złocisty kolor, na łyżce oleju, wyjąć.

Krok 3

Na tej samej patelni dodać zmiksowaną cebulę z czosnkiem , podsmażyć ok 1 minuty, następnie zalać śmietanką i dusić ok 3 minut. Dodać kurczaka, i posiekany koperek, zamieszać, gotować 2 minuty. Podawać z ryżem lub ziemniakami.

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej