Polędwica w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwica w cieście

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1

50 mililitrów

170 gramów

120 gramów

1 sztuka

70 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przesianą mąkę posiekaj z margaryną, dodaj żółtko - ugnieć ciasto dodając w międzyczasie śmietanę. Gdy ciasto będzie jednolite owiń je folią spożywczą i włóż na 2-3 godziny do lodówki.

Krok 2

Polędwicę umyj i oczyść, natrzyj przyprawą Knorr. Obsmaż na gorącej oliwie.

Krok 3

Polędwicę wstaw na 15 minut do piekarnika 180 st. C, w środku pozostać musi surowa. Wyjmij z piekarnika i przestudź.

Krok 4

Gotowe ciasto wyjmij z lodówki, rozwałkuj, ułóż na nim polędwicę, zawiń. Wstaw do piekarnika w temp. 180 st. C. Piecz ok. 15 - 20 minut (w zależności od grubości mięsa). Upieczone mięso krój w grube plastry, podawaj polane ciemnym sosem.

Krok 5

Przygotuj sos Knorr - wymieszaj 250 ml wody z winem, zagotuj. Dołóż poskubany rozmaryn i gotuj 3 minuty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwica w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwica w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwica w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwica w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwica w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwica w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwica w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwica w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
16 osób ogląda przepis:
Krokiety z mozzarellą
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej