Polędwica w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwica w cieście

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 opakowanie

1

50 mililitrów

170 gramów

120 gramów

1 sztuka

70 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przesianą mąkę posiekaj z margaryną, dodaj żółtko - ugnieć ciasto dodając w międzyczasie śmietanę. Gdy ciasto będzie jednolite owiń je folią spożywczą i włóż na 2-3 godziny do lodówki.

Krok 2

Polędwicę umyj i oczyść, natrzyj przyprawą Knorr. Obsmaż na gorącej oliwie.

Krok 3

Polędwicę wstaw na 15 minut do piekarnika 180 st. C, w środku pozostać musi surowa. Wyjmij z piekarnika i przestudź.

Krok 4

Gotowe ciasto wyjmij z lodówki, rozwałkuj, ułóż na nim polędwicę, zawiń. Wstaw do piekarnika w temp. 180 st. C. Piecz ok. 15 - 20 minut (w zależności od grubości mięsa). Upieczone mięso krój w grube plastry, podawaj polane ciemnym sosem.

Krok 5

Przygotuj sos Knorr - wymieszaj 250 ml wody z winem, zagotuj. Dołóż poskubany rozmaryn i gotuj 3 minuty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwica w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwica w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwica w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwica w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwica w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwica w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwica w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwica w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
15 osób ogląda przepis:
Dip pomidorowy
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej