Kurczak na ziołowo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak na ziołowo

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

125 mililitrów

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

125 mililitrów

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka podziel na porcje. Czosnek obierz i posiekaj.

Krok 2

Wino wymieszaj z oliwą , czosnkiem i ziołami, przypraw solą i pieprzem.

Krok 3

Porcje kurczaka włóż do marynaty i umieść w lodówce na 3 godziny.

Krok 4

Kurczaka przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz przez godzinę w temperaturze 220 stopni, co jakiś czas polewając marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak na ziołowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak na ziołowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak na ziołowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak na ziołowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak na ziołowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak na ziołowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak na ziołowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak na ziołowo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej