Kurczak na ziołowo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak na ziołowo

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

125 mililitrów

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

125 mililitrów

2 łyżki

2 łyżki

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka podziel na porcje. Czosnek obierz i posiekaj.

Krok 2

Wino wymieszaj z oliwą , czosnkiem i ziołami, przypraw solą i pieprzem.

Krok 3

Porcje kurczaka włóż do marynaty i umieść w lodówce na 3 godziny.

Krok 4

Kurczaka przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz przez godzinę w temperaturze 220 stopni, co jakiś czas polewając marynatą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak na ziołowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak na ziołowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak na ziołowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak na ziołowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak na ziołowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak na ziołowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak na ziołowo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak na ziołowo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szybki Stroganoff
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej