
Składniki
125 mililitrów
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
125 mililitrów
2 łyżki
2 łyżki
2 sztuki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka podziel na porcje. Czosnek obierz i posiekaj.
Krok 2
Wino wymieszaj z oliwą , czosnkiem i ziołami, przypraw solą i pieprzem.
Krok 3
Porcje kurczaka włóż do marynaty i umieść w lodówce na 3 godziny.
Krok 4
Kurczaka przełóż do naczynia żaroodpornego i piecz przez godzinę w temperaturze 220 stopni, co jakiś czas polewając marynatą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej