Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą
łatwe
38 osób zapisało

Składniki
8 sztuk
1 opakowanie
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr z musztardą, oliwą oraz rozmarynem.
Krok 2
Pałki z kurczaka opłucz i osusz. Następnie natrzyj je przygotowaną marynatą.
Krok 3
Kurczaka przełóż do rękawa do pieczenia i zamknij szczelnie.
Krok 4
Rękaw ponakłuwaj w kilku miejscach, włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika i piecz 50 minut. Gotowe pałeczki podawaj z warzywami i ulubionymi dodatkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do kurczaka po prowansalsku Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej