Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
72 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

37 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr z musztardą, oliwą oraz rozmarynem.

Krok 2

Pałki z kurczaka opłucz i osusz. Następnie natrzyj je przygotowaną marynatą.

Krok 3

Kurczaka przełóż do rękawa do pieczenia i zamknij szczelnie.

Krok 4

Rękaw ponakłuwaj w kilku miejscach, włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika i piecz 50 minut. Gotowe pałeczki podawaj z warzywami i ulubionymi dodatkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej