Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

67 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr z musztardą, oliwą oraz rozmarynem.

Krok 2

Pałki z kurczaka opłucz i osusz. Następnie natrzyj je przygotowaną marynatą.

Krok 3

Kurczaka przełóż do rękawa do pieczenia i zamknij szczelnie.

Krok 4

Rękaw ponakłuwaj w kilku miejscach, włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika i piecz 50 minut. Gotowe pałeczki podawaj z warzywami i ulubionymi dodatkami.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej