Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
72 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

39 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr z musztardą, oliwą oraz rozmarynem.

Krok 2

Pałki z kurczaka opłucz i osusz. Następnie natrzyj je przygotowaną marynatą.

Krok 3

Kurczaka przełóż do rękawa do pieczenia i zamknij szczelnie.

Krok 4

Rękaw ponakłuwaj w kilku miejscach, włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika i piecz 50 minut. Gotowe pałeczki podawaj z warzywami i ulubionymi dodatkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej