Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

70 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

1 opakowanie

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W miseczce wymieszaj przyprawę Knorr z musztardą, oliwą oraz rozmarynem.

Krok 2

Pałki z kurczaka opłucz i osusz. Następnie natrzyj je przygotowaną marynatą.

Krok 3

Kurczaka przełóż do rękawa do pieczenia i zamknij szczelnie.

Krok 4

Rękaw ponakłuwaj w kilku miejscach, włóż do nagrzanego do 180 °C piekarnika i piecz 50 minut. Gotowe pałeczki podawaj z warzywami i ulubionymi dodatkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Soczysty kurczak z rozmarynem i musztardą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak po indyjsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej