
Składniki
1 łyżeczka
50 mililitrów
2 plastry
1 łyżeczka
1 szczypta
50 mililitrów
1 łyżeczka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj. Wymieszaj z winem, olejem, Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, rozmarynem, majerankiem i solą. Odłóż w zimne miejsce.
Krok 2
Plastry karkówki lekko rozbij, ułóż na wysmarowanym olejem ruszcie.
Krok 3
Smaruj sosem podczas pieczenia.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej