Pieczeń przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

50 mililitrów

2 plastry

1 łyżeczka

1 szczypta

50 mililitrów

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj. Wymieszaj z winem, olejem, Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, rozmarynem, majerankiem i solą. Odłóż w zimne miejsce.

Krok 2

Plastry karkówki lekko rozbij, ułóż na wysmarowanym olejem ruszcie.

Krok 3

Smaruj sosem podczas pieczenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej