Pieczeń przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

50 mililitrów

2 plastry

1 łyżeczka

1 szczypta

50 mililitrów

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj. Wymieszaj z winem, olejem, Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, rozmarynem, majerankiem i solą. Odłóż w zimne miejsce.

Krok 2

Plastry karkówki lekko rozbij, ułóż na wysmarowanym olejem ruszcie.

Krok 3

Smaruj sosem podczas pieczenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej