Pieczeń przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczeń

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

50 mililitrów

2 plastry

1 łyżeczka

1 szczypta

50 mililitrów

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj. Wymieszaj z winem, olejem, Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr, rozmarynem, majerankiem i solą. Odłóż w zimne miejsce.

Krok 2

Plastry karkówki lekko rozbij, ułóż na wysmarowanym olejem ruszcie.

Krok 3

Smaruj sosem podczas pieczenia.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczeń - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczeń - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej