Barszczyk z gwiazdkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszczyk z gwiazdkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

1 litr

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion podgrzej.

Krok 2

Buraki umyj, obierz i pokrój w plasterki. Z każdego plasterka przy pomocy foremki wytnij gwiazdkę.

Krok 3

Marchewkę umyj, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 4

Wszystkie warzywa wrzuć do rosołu, gotuj do czasu, gdy będą miękkie.

Krok 5

Barszcz dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Już na talerzu dodaj do barszczu śmietany.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszczyk z gwiazdkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszczyk z gwiazdkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszczyk z gwiazdkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszczyk z gwiazdkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszczyk z gwiazdkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszczyk z gwiazdkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszczyk z gwiazdkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszczyk z gwiazdkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej