Barszczyk z gwiazdkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

1 litr

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion podgrzej.

Krok 2

Buraki umyj, obierz i pokrój w plasterki. Z każdego plasterka przy pomocy foremki wytnij gwiazdkę.

Krok 3

Marchewkę umyj, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 4

Wszystkie warzywa wrzuć do rosołu, gotuj do czasu, gdy będą miękkie.

Krok 5

Barszcz dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Już na talerzu dodaj do barszczu śmietany.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszczyk z gwiazdkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszczyk z gwiazdkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszczyk z gwiazdkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszczyk z gwiazdkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszczyk z gwiazdkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszczyk z gwiazdkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszczyk z gwiazdkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej