
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
1 litr
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulion podgrzej.
Krok 2
Buraki umyj, obierz i pokrój w plasterki. Z każdego plasterka przy pomocy foremki wytnij gwiazdkę.
Krok 3
Marchewkę umyj, obierz i pokrój w kostkę.
Krok 4
Wszystkie warzywa wrzuć do rosołu, gotuj do czasu, gdy będą miękkie.
Krok 5
Barszcz dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Już na talerzu dodaj do barszczu śmietany.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej