Barszczyk z gwiazdkami

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

1 litr

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion podgrzej.

Krok 2

Buraki umyj, obierz i pokrój w plasterki. Z każdego plasterka przy pomocy foremki wytnij gwiazdkę.

Krok 3

Marchewkę umyj, obierz i pokrój w kostkę.

Krok 4

Wszystkie warzywa wrzuć do rosołu, gotuj do czasu, gdy będą miękkie.

Krok 5

Barszcz dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Już na talerzu dodaj do barszczu śmietany.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej