Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżka
2 łyżki
1 łyżka
1 litr
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulion podgrzej.
Krok 2
Buraki umyj, obierz i pokrój w plasterki. Z każdego plasterka przy pomocy foremki wytnij gwiazdkę.
Krok 3
Marchewkę umyj, obierz i pokrój w kostkę.
Krok 4
Wszystkie warzywa wrzuć do rosołu, gotuj do czasu, gdy będą miękkie.
Krok 5
Barszcz dopraw przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Już na talerzu dodaj do barszczu śmietany.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej