Piersi z kurczaka zawijane w boczek

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

29

564 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

369 osób wydrukowało

Pobierz pdf

482 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

5 plastrów

1 sztuka

3 sztuki

0.5 szklanki

1 szczypta

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, oczyść z kawałków tłuszczu, oprósz solą, rozmarynem i ostrą papryką, zawiń w plasterki szynki.

Piersi z kurczaka zawijane w boczek - Krok 1

Krok 2

Obsmaż na patelni, na oliwie, po dwie minuty z każdej strony. Piersi przełóż na bok.

Piersi z kurczaka zawijane w boczek - Krok 2

Krok 3

Na tej samej patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj również pokrojone w kostkę pomidory. Na powrót umieść pierś z kurczaka.

Piersi z kurczaka zawijane w boczek - Krok 3

Krok 4

Wszystko razem zalej białym winem wymieszanym z sosem Knorr.

Piersi z kurczaka zawijane w boczek - Krok 4

Krok 5

Kurczaka duś pod przykryciem około 10 minut. Podawaj na ryżu lub puree ziemniaczanym.

Piersi z kurczaka zawijane w boczek - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi z kurczaka zawijane w boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi z kurczaka zawijane w boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi z kurczaka zawijane w boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi z kurczaka zawijane w boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi z kurczaka zawijane w boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi z kurczaka zawijane w boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi z kurczaka zawijane w boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej