
Składniki
400 gramów
5 plastrów
1 sztuka
3 sztuki
1 opakowanie
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj, oczyść z kawałków tłuszczu, oprósz solą, rozmarynem i ostrą papryką, zawiń w plasterki boczku.

Krok 2
Obsmaż na patelni, na oliwie, po dwie minuty z każdej strony. Piersi przełóż na bok.

Krok 3
Na tej samej patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj również pokrojone w kostkę pomidory. Na powrót umieść pierś z kurczaka.

Krok 4
Wszystko razem zalej białym winem wymieszanym z sosem Knorr.

Krok 5
Kurczaka duś pod przykryciem około 10 minut. Podawaj na ryżu lub puree ziemniaczanym.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej