
Składniki
400 gramów
5 plastrów
1 sztuka
3 sztuki
1 opakowanie
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj, oczyść z kawałków tłuszczu, oprósz solą, rozmarynem i ostrą papryką, zawiń w plasterki boczku.

Krok 2
Obsmaż na patelni, na oliwie, po dwie minuty z każdej strony. Piersi przełóż na bok.

Krok 3
Na tej samej patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj również pokrojone w kostkę pomidory. Na powrót umieść pierś z kurczaka.

Krok 4
Wszystko razem zalej białym winem wymieszanym z sosem Knorr.

Krok 5
Kurczaka duś pod przykryciem około 10 minut. Podawaj na ryżu lub puree ziemniaczanym.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do pieczeni jasny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej