Piersi z kurczaka zawijane w boczek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piersi z kurczaka zawijane w boczek

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

40

592 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

403 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

582 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

5 plastrów

1 sztuka

3 sztuki

1 opakowanie

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, oczyść z kawałków tłuszczu, oprósz solą, rozmarynem i ostrą papryką, zawiń w plasterki szynki.

Piersi z kurczaka zawijane w boczek - Krok 1

Krok 2

Obsmaż na patelni, na oliwie, po dwie minuty z każdej strony. Piersi przełóż na bok.

Piersi z kurczaka zawijane w boczek - Krok 2

Krok 3

Na tej samej patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj również pokrojone w kostkę pomidory. Na powrót umieść pierś z kurczaka.

Piersi z kurczaka zawijane w boczek - Krok 3

Krok 4

Wszystko razem zalej białym winem wymieszanym z sosem Knorr.

Piersi z kurczaka zawijane w boczek - Krok 4

Krok 5

Kurczaka duś pod przykryciem około 10 minut. Podawaj na ryżu lub puree ziemniaczanym.

Piersi z kurczaka zawijane w boczek - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piersi z kurczaka zawijane w boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piersi z kurczaka zawijane w boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piersi z kurczaka zawijane w boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piersi z kurczaka zawijane w boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piersi z kurczaka zawijane w boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piersi z kurczaka zawijane w boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piersi z kurczaka zawijane w boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piersi z kurczaka zawijane w boczek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej