Kokosowy kurczak curry

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

450 mililitrów

800 gramów

10 sztuk

1 łyżka

4 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój na kawałki, bakłażana w kostkę, a papryczki posiekaj.

Krok 1

Na rozgrzany olej wrzuć pastę curry i usmaż ją, a następnie dodaj połowę mleka.

Krok 1

Kiedy sos zacznie pachnieć, wrzuć kurczaka i powoli dolewaj resztę mleka.

Krok 1

Gotuj do czasu, gdy kurczak będzie miękki.

Krok 1

Teraz dodaj bakłażana i sos sojowy.

Krok 1

Po doprowadzeniu do wrzenia, wrzuć papryczki chili oraz bazylię. Cały czas mieszaj w trakcie dodawania składników.

Krok 1

Kurczaka zdejmij z ognia i podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

1 osoba ogląda przepis:
Pierniczki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej