Kokosowy kurczak curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kokosowy kurczak curry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

450 mililitrów

1 łyżka

1 sztuka

10 sztuk

800 gramów

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój na kawałki, bakłażana w kostkę, a papryczki posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć pastę curry i usmaż ją, a następnie dodaj połowę mleka.

Krok 3

Kiedy sos zacznie pachnieć, wrzuć kurczaka i powoli dolewaj resztę mleka.

Krok 4

Gotuj do czasu, gdy kurczak będzie miękki.

Krok 5

Teraz dodaj bakłażana i sos sojowy.

Krok 6

Po doprowadzeniu do wrzenia, wrzuć papryczki chili oraz bazylię. Cały czas mieszaj w trakcie dodawania składników.

Krok 7

Kurczaka zdejmij z ognia i podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokosowy kurczak curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokosowy kurczak curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokosowy kurczak curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokosowy kurczak curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokosowy kurczak curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokosowy kurczak curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokosowy kurczak curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kokosowy kurczak curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej