
Składniki
1 łyżka
450 mililitrów
1 łyżka
1 sztuka
10 sztuk
800 gramów
2 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój na kawałki, bakłażana w kostkę, a papryczki posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć pastę curry i usmaż ją, a następnie dodaj połowę mleka.
Krok 3
Kiedy sos zacznie pachnieć, wrzuć kurczaka i powoli dolewaj resztę mleka.
Krok 4
Gotuj do czasu, gdy kurczak będzie miękki.
Krok 5
Teraz dodaj bakłażana i sos sojowy.
Krok 6
Po doprowadzeniu do wrzenia, wrzuć papryczki chili oraz bazylię. Cały czas mieszaj w trakcie dodawania składników.
Krok 7
Kurczaka zdejmij z ognia i podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej