
Składniki
1 łyżka
450 mililitrów
1 łyżka
1 sztuka
10 sztuk
800 gramów
2 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój na kawałki, bakłażana w kostkę, a papryczki posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć pastę curry i usmaż ją, a następnie dodaj połowę mleka.
Krok 3
Kiedy sos zacznie pachnieć, wrzuć kurczaka i powoli dolewaj resztę mleka.
Krok 4
Gotuj do czasu, gdy kurczak będzie miękki.
Krok 5
Teraz dodaj bakłażana i sos sojowy.
Krok 6
Po doprowadzeniu do wrzenia, wrzuć papryczki chili oraz bazylię. Cały czas mieszaj w trakcie dodawania składników.
Krok 7
Kurczaka zdejmij z ognia i podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej