
Składniki
1 łyżka
450 mililitrów
1 łyżka
1 sztuka
10 sztuk
800 gramów
2 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka pokrój na kawałki, bakłażana w kostkę, a papryczki posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć pastę curry i usmaż ją, a następnie dodaj połowę mleka.
Krok 3
Kiedy sos zacznie pachnieć, wrzuć kurczaka i powoli dolewaj resztę mleka.
Krok 4
Gotuj do czasu, gdy kurczak będzie miękki.
Krok 5
Teraz dodaj bakłażana i sos sojowy.
Krok 6
Po doprowadzeniu do wrzenia, wrzuć papryczki chili oraz bazylię. Cały czas mieszaj w trakcie dodawania składników.
Krok 7
Kurczaka zdejmij z ognia i podawaj z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej