Kokosowy kurczak curry przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kokosowy kurczak curry

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

450 mililitrów

1 łyżka

1 sztuka

10 sztuk

800 gramów

2 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój na kawałki, bakłażana w kostkę, a papryczki posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć pastę curry i usmaż ją, a następnie dodaj połowę mleka.

Krok 3

Kiedy sos zacznie pachnieć, wrzuć kurczaka i powoli dolewaj resztę mleka.

Krok 4

Gotuj do czasu, gdy kurczak będzie miękki.

Krok 5

Teraz dodaj bakłażana i sos sojowy.

Krok 6

Po doprowadzeniu do wrzenia, wrzuć papryczki chili oraz bazylię. Cały czas mieszaj w trakcie dodawania składników.

Krok 7

Kurczaka zdejmij z ognia i podawaj z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kokosowy kurczak curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kokosowy kurczak curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kokosowy kurczak curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kokosowy kurczak curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kokosowy kurczak curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kokosowy kurczak curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kokosowy kurczak curry - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kokosowy kurczak curry - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Ogórki kiszone z Wawra
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej