
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
3 sztuki
1 sztuka
2 łyżeczki
500 gramów
1 litr
4 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso ugotuj w bulionie z włoszczyzną.
Krok 2
Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. Paprykę i cebulę również pokrój w kostkę, wszystko podsmaż na patelni.
Krok 3
Dopraw ząbkami czosnku, łyżką oregano, dodaj parę kropel chilli i pieprz cayenne lub zwykły.
Krok 4
Przełóż do rosołu na bazie indyka.
Krok 5
Mięso wyjmij, pokrój w kostkę i ponownie włóż do zupy. Możesz ją zmiksować.
Krok 6
Dodaj fasolę oraz przecier pomidorowy. Gotuj jeszcze przez 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej