Zupa jednogarnkowa a la meksykańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jednogarnkowa a la meksykańska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

1 sztuka

2 łyżeczki

500 gramów

1 litr

4 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso ugotuj w bulionie z włoszczyzną.

Krok 2

Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. Paprykę i cebulę również pokrój w kostkę, wszystko podsmaż na patelni.

Krok 3

Dopraw ząbkami czosnku, łyżką oregano, dodaj parę kropel chilli i pieprz cayenne lub zwykły.

Krok 4

Przełóż do rosołu na bazie indyka.

Krok 5

Mięso wyjmij, pokrój w kostkę i ponownie włóż do zupy. Możesz ją zmiksować.

Krok 6

Dodaj fasolę oraz przecier pomidorowy. Gotuj jeszcze przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jednogarnkowa a la meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jednogarnkowa a la meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jednogarnkowa a la meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jednogarnkowa a la meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jednogarnkowa a la meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jednogarnkowa a la meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jednogarnkowa a la meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jednogarnkowa a la meksykańska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej