Zupa jednogarnkowa a la meksykańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jednogarnkowa a la meksykańska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

1 sztuka

2 łyżeczki

500 gramów

1 litr

4 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso ugotuj w bulionie z włoszczyzną.

Krok 2

Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. Paprykę i cebulę również pokrój w kostkę, wszystko podsmaż na patelni.

Krok 3

Dopraw ząbkami czosnku, łyżką oregano, dodaj parę kropel chilli i pieprz cayenne lub zwykły.

Krok 4

Przełóż do rosołu na bazie indyka.

Krok 5

Mięso wyjmij, pokrój w kostkę i ponownie włóż do zupy. Możesz ją zmiksować.

Krok 6

Dodaj fasolę oraz przecier pomidorowy. Gotuj jeszcze przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jednogarnkowa a la meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jednogarnkowa a la meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jednogarnkowa a la meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jednogarnkowa a la meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jednogarnkowa a la meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jednogarnkowa a la meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jednogarnkowa a la meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jednogarnkowa a la meksykańska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej