Zupa jednogarnkowa a la meksykańska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa jednogarnkowa a la meksykańska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

1 sztuka

2 łyżeczki

500 gramów

1 litr

4 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso ugotuj w bulionie z włoszczyzną.

Krok 2

Pomidory sparz, obierz i pokrój w kostkę. Paprykę i cebulę również pokrój w kostkę, wszystko podsmaż na patelni.

Krok 3

Dopraw ząbkami czosnku, łyżką oregano, dodaj parę kropel chilli i pieprz cayenne lub zwykły.

Krok 4

Przełóż do rosołu na bazie indyka.

Krok 5

Mięso wyjmij, pokrój w kostkę i ponownie włóż do zupy. Możesz ją zmiksować.

Krok 6

Dodaj fasolę oraz przecier pomidorowy. Gotuj jeszcze przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa jednogarnkowa a la meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa jednogarnkowa a la meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa jednogarnkowa a la meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa jednogarnkowa a la meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa jednogarnkowa a la meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa jednogarnkowa a la meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa jednogarnkowa a la meksykańska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa jednogarnkowa a la meksykańska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej