Pieczarkowa z serem kozim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarkowa z serem kozim

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżka

4 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

2 szczypty

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki drobno siekamy i podsmażamy na maśle. Dodajemy do nich 600 ml wody, natkę, estragon, sól i pieprz i gotujemy na małym ogniu około 5 minut.

Krok 2

Następnie dodajemy zupę pieczarkową Knorr i energicznie mieszamy. Gotujemy 2 minuty po czym dodajemy ser i śmietanę. Gotujemy kolejne 2-3 minuty.

Krok 3

Gotową zupę miksujemy na krem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Kasia G.

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarkowa z serem kozim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarkowa z serem kozim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarkowa z serem kozim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarkowa z serem kozim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarkowa z serem kozim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarkowa z serem kozim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarkowa z serem kozim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarkowa z serem kozim  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Cukinia smażona
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej