
Składniki
400 gramów
1 łyżka
4 łyżki
2 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
2 szczypty
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki drobno siekamy i podsmażamy na maśle. Dodajemy do nich 600 ml wody, natkę, estragon, sól i pieprz i gotujemy na małym ogniu około 5 minut.
Krok 2
Następnie dodajemy zupę pieczarkową Knorr i energicznie mieszamy. Gotujemy 2 minuty po czym dodajemy ser i śmietanę. Gotujemy kolejne 2-3 minuty.
Krok 3
Gotową zupę miksujemy na krem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kremowa zupa pieczarkowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej