
Składniki
400 gramów
1 łyżka
4 łyżki
2 łyżki
1 szczypta
2 łyżki
1 sztuka
2 szczypty
2 szczypty
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki drobno siekamy i podsmażamy na maśle. Dodajemy do nich 600 ml wody, natkę, estragon, sól i pieprz i gotujemy na małym ogniu około 5 minut.
Krok 2
Następnie dodajemy zupę pieczarkową Knorr i energicznie mieszamy. Gotujemy 2 minuty po czym dodajemy ser i śmietanę. Gotujemy kolejne 2-3 minuty.
Krok 3
Gotową zupę miksujemy na krem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kremowa zupa pieczarkowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej