Pieczarkowa z serem kozim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczarkowa z serem kozim

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżka

4 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

2 szczypty

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki drobno siekamy i podsmażamy na maśle. Dodajemy do nich 600 ml wody, natkę, estragon, sól i pieprz i gotujemy na małym ogniu około 5 minut.

Krok 2

Następnie dodajemy zupę pieczarkową Knorr i energicznie mieszamy. Gotujemy 2 minuty po czym dodajemy ser i śmietanę. Gotujemy kolejne 2-3 minuty.

Krok 3

Gotową zupę miksujemy na krem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Kasia G.

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarkowa z serem kozim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarkowa z serem kozim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarkowa z serem kozim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarkowa z serem kozim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarkowa z serem kozim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarkowa z serem kozim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarkowa z serem kozim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarkowa z serem kozim  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Warzywa po indyjsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej