
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Namoczyć grzybek Mun .
Krok 2
Wlać do garnka 1/2 litra wody- wrzucić płatki tuńczyka wodorosty, bambus, imbir i pocięty na bardzo cienkie paseczki grzybek Mun . Gotować 15 minut.
Krok 3
Wrzucić zawartość opakowania zupki ,Knorr ( makaron i zawartość saszetki). Wlać sos Teriyaki. Przykryć garnek.
Krok 4
Na patelni rozgrzać masło i wrzucić osuszone ( rozmrożone ) krewetki . Posypać rozkruszoną mini kostką Czosnek. Smażyć po 3 minuty z każdej strony .Odłożyć na bok .
Krok 5
Na pozostałym na patelni maśle usmażyć sadzone jajko ( tak by żółtko było luźne ).
Krok 6
Doprawić zupę do smaku szczyptą cukru i przelać do miski. Na wierzchu ułożyć jajko i krewetki - posypać szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej