Ramen z nudle wg Buni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ramen z nudle wg Buni

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

3

heart
7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namoczyć grzybek Mun .

Krok 2

Wlać do garnka 1/2 litra wody- wrzucić płatki tuńczyka wodorosty, bambus, imbir i pocięty na bardzo cienkie paseczki grzybek Mun . Gotować 15 minut.

Krok 3

Wrzucić zawartość opakowania zupki ,Knorr ( makaron i zawartość saszetki). Wlać sos Teriyaki. Przykryć garnek.

Krok 4

Na patelni rozgrzać masło i wrzucić osuszone ( rozmrożone ) krewetki . Posypać rozkruszoną mini kostką Czosnek. Smażyć po 3 minuty z każdej strony .Odłożyć na bok .

Krok 5

Na pozostałym na patelni maśle usmażyć sadzone jajko ( tak by żółtko było luźne ).

Krok 6

Doprawić zupę do smaku szczyptą cukru i przelać do miski. Na wierzchu ułożyć jajko i krewetki - posypać szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ramen z nudle wg Buni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ramen z nudle wg Buni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ramen z nudle wg Buni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ramen z nudle wg Buni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ramen z nudle wg Buni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ramen z nudle wg Buni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ramen z nudle wg Buni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ramen z nudle wg Buni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej