Ramen z nudle wg Buni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ramen z nudle wg Buni

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

3

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namoczyć grzybek Mun .

Krok 2

Wlać do garnka 1/2 litra wody- wrzucić płatki tuńczyka wodorosty, bambus, imbir i pocięty na bardzo cienkie paseczki grzybek Mun . Gotować 15 minut.

Krok 3

Wrzucić zawartość opakowania zupki ,Knorr ( makaron i zawartość saszetki). Wlać sos Teriyaki. Przykryć garnek.

Krok 4

Na patelni rozgrzać masło i wrzucić osuszone ( rozmrożone ) krewetki . Posypać rozkruszoną mini kostką Czosnek. Smażyć po 3 minuty z każdej strony .Odłożyć na bok .

Krok 5

Na pozostałym na patelni maśle usmażyć sadzone jajko ( tak by żółtko było luźne ).

Krok 6

Doprawić zupę do smaku szczyptą cukru i przelać do miski. Na wierzchu ułożyć jajko i krewetki - posypać szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ramen z nudle wg Buni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ramen z nudle wg Buni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ramen z nudle wg Buni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ramen z nudle wg Buni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ramen z nudle wg Buni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ramen z nudle wg Buni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ramen z nudle wg Buni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ramen z nudle wg Buni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej