Ramen z nudle wg Buni przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ramen z nudle wg Buni

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Namoczyć grzybek Mun .

Krok 2

Wlać do garnka 1/2 litra wody- wrzucić płatki tuńczyka wodorosty, bambus, imbir i pocięty na bardzo cienkie paseczki grzybek Mun . Gotować 15 minut.

Krok 3

Wrzucić zawartość opakowania zupki ,Knorr ( makaron i zawartość saszetki). Wlać sos Teriyaki. Przykryć garnek.

Krok 4

Na patelni rozgrzać masło i wrzucić osuszone ( rozmrożone ) krewetki . Posypać rozkruszoną mini kostką Czosnek. Smażyć po 3 minuty z każdej strony .Odłożyć na bok .

Krok 5

Na pozostałym na patelni maśle usmażyć sadzone jajko ( tak by żółtko było luźne ).

Krok 6

Doprawić zupę do smaku szczyptą cukru i przelać do miski. Na wierzchu ułożyć jajko i krewetki - posypać szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ramen z nudle wg Buni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ramen z nudle wg Buni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ramen z nudle wg Buni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ramen z nudle wg Buni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ramen z nudle wg Buni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ramen z nudle wg Buni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ramen z nudle wg Buni - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ramen z nudle wg Buni - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej