
Składniki
3 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
1 łyżka
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Namoczyć grzybek Mun .
Krok 2
Wlać do garnka 1/2 litra wody- wrzucić płatki tuńczyka wodorosty, bambus, imbir i pocięty na bardzo cienkie paseczki grzybek Mun . Gotować 15 minut.
Krok 3
Wrzucić zawartość opakowania zupki ,Knorr ( makaron i zawartość saszetki). Wlać sos Teriyaki. Przykryć garnek.
Krok 4
Na patelni rozgrzać masło i wrzucić osuszone ( rozmrożone ) krewetki . Posypać rozkruszoną mini kostką Czosnek. Smażyć po 3 minuty z każdej strony .Odłożyć na bok .
Krok 5
Na pozostałym na patelni maśle usmażyć sadzone jajko ( tak by żółtko było luźne ).
Krok 6
Doprawić zupę do smaku szczyptą cukru i przelać do miski. Na wierzchu ułożyć jajko i krewetki - posypać szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Nudle Pieczony kurczak Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej