Ciasto Amerykańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto Amerykańskie

Autor: kissinge

ratingratingratingratingrating

4

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

86 osób wydrukowało

Pobierz pdf

90 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4.5 szklanki

2 szklanki

1.5 szklanki

5 sztuk

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubić z cukrem, dodać olej oraz resztę składników. Jabłka pokroić w kostkę a następnie wymieszać z ciastem. Piec ok. 40min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto Amerykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto Amerykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto Amerykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto Amerykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto Amerykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto Amerykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto Amerykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto Amerykańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto Shrek
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciasto AmerykańskieCiasto Amerykańskie

Ciasto amerykańskie to coś dla wielbicieli prostych czekoladowych wypieków. Wyglądem przypomina nieco klasycznego murzynka, jednak pełne jest jabłek, bakalii i cynamonowego aromatu. Puszyste, delikatne oraz wyraziste – doskonale sprawdzi się zwłaszcza w zimie, kiedy korzenne ciasta smakują najlepiej. Kwaśne odmiany jabłek, takie jak szare renety czy Granny Smith, pokrój w kostkę i połącz z pozostałymi składnikami. Wybierz dowolną mieszankę bakaliową, np. orzechy włoskie i rodzynki, po czym dodaj ją do mąki z kostką do pieczenia. Wszystko pozostaw przez pół godziny bez mieszania, żeby smaki się przeniknęły, a dopiero po upływie tego czasu dokładnie połącz. Przelej ciasto do blaszki i piecz przez około godzinę. Kiedy lekko przestygnie, udekoruj je polewą czekoladową, wiórkami kokosowymi albo migdałami. Czekoladowe ciasto amerykańskie jest szybkie i łatwe w przygotowaniu, dlatego nie zwlekaj i upiecz je przy najbliższej okazji! Liczy się dla nas Twoje zdanie, dlatego podziel się opinią w komentarzu.