Ciasto Amerykańskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto Amerykańskie

Autor: kissinge

ratingratingratingratingrating

4

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

86 osób wydrukowało

Pobierz pdf

90 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4.5 szklanki

2 szklanki

1.5 szklanki

5 sztuk

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

1.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubić z cukrem, dodać olej oraz resztę składników. Jabłka pokroić w kostkę a następnie wymieszać z ciastem. Piec ok. 40min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto Amerykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto Amerykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto Amerykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto Amerykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto Amerykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto Amerykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto Amerykańskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto Amerykańskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciasto AmerykańskieCiasto Amerykańskie

Ciasto amerykańskie to coś dla wielbicieli prostych czekoladowych wypieków. Wyglądem przypomina nieco klasycznego murzynka, jednak pełne jest jabłek, bakalii i cynamonowego aromatu. Puszyste, delikatne oraz wyraziste – doskonale sprawdzi się zwłaszcza w zimie, kiedy korzenne ciasta smakują najlepiej. Kwaśne odmiany jabłek, takie jak szare renety czy Granny Smith, pokrój w kostkę i połącz z pozostałymi składnikami. Wybierz dowolną mieszankę bakaliową, np. orzechy włoskie i rodzynki, po czym dodaj ją do mąki z kostką do pieczenia. Wszystko pozostaw przez pół godziny bez mieszania, żeby smaki się przeniknęły, a dopiero po upływie tego czasu dokładnie połącz. Przelej ciasto do blaszki i piecz przez około godzinę. Kiedy lekko przestygnie, udekoruj je polewą czekoladową, wiórkami kokosowymi albo migdałami. Czekoladowe ciasto amerykańskie jest szybkie i łatwe w przygotowaniu, dlatego nie zwlekaj i upiecz je przy najbliższej okazji! Liczy się dla nas Twoje zdanie, dlatego podziel się opinią w komentarzu.