
Składniki
4.5 szklanki
2 szklanki
1.5 szklanki
5 sztuk
2 łyżeczki
2 łyżeczki
2 łyżeczki
1.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka ubić z cukrem, dodać olej oraz resztę składników. Jabłka pokroić w kostkę a następnie wymieszać z ciastem. Piec ok. 40min.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ciasto Amerykańskie
Ciasto amerykańskie to coś dla wielbicieli prostych czekoladowych wypieków. Wyglądem przypomina nieco klasycznego murzynka, jednak pełne jest jabłek, bakalii i cynamonowego aromatu. Puszyste, delikatne oraz wyraziste – doskonale sprawdzi się zwłaszcza w zimie, kiedy korzenne ciasta smakują najlepiej. Kwaśne odmiany jabłek, takie jak szare renety czy Granny Smith, pokrój w kostkę i połącz z pozostałymi składnikami. Wybierz dowolną mieszankę bakaliową, np. orzechy włoskie i rodzynki, po czym dodaj ją do mąki z kostką do pieczenia. Wszystko pozostaw przez pół godziny bez mieszania, żeby smaki się przeniknęły, a dopiero po upływie tego czasu dokładnie połącz. Przelej ciasto do blaszki i piecz przez około godzinę. Kiedy lekko przestygnie, udekoruj je polewą czekoladową, wiórkami kokosowymi albo migdałami. Czekoladowe ciasto amerykańskie jest szybkie i łatwe w przygotowaniu, dlatego nie zwlekaj i upiecz je przy najbliższej okazji! Liczy się dla nas Twoje zdanie, dlatego podziel się opinią w komentarzu.