
Składniki
1.5 litra
30 gramów
80 gramów
80 gramów
250 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Migdały sparz wrzącą wodą, obierz ze skórki i zetrzyj.
Krok 2
Chleb pokrój w drobną kostkę, polej masłem i wysusz w piekarniku.
Krok 3
Żółtka utrzyj z cukrem.
Krok 4
Mleko zagotuj i powoli wlej do żółtek, wymieszaj.
Krok 5
Polej grzanki, dodaj migdały, dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej