
Składniki
1.5 litra
30 gramów
80 gramów
80 gramów
250 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Migdały sparz wrzącą wodą, obierz ze skórki i zetrzyj.
Krok 2
Chleb pokrój w drobną kostkę, polej masłem i wysusz w piekarniku.
Krok 3
Żółtka utrzyj z cukrem.
Krok 4
Mleko zagotuj i powoli wlej do żółtek, wymieszaj.
Krok 5
Polej grzanki, dodaj migdały, dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej