Zupa mleczna po staropolsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa mleczna po staropolsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

30 gramów

80 gramów

80 gramów

250 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz wrzącą wodą, obierz ze skórki i zetrzyj.

Krok 2

Chleb pokrój w drobną kostkę, polej masłem i wysusz w piekarniku.

Krok 3

Żółtka utrzyj z cukrem.

Krok 4

Mleko zagotuj i powoli wlej do żółtek, wymieszaj.

Krok 5

Polej grzanki, dodaj migdały, dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa mleczna po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa mleczna po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa mleczna po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa mleczna po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa mleczna po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa mleczna po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa mleczna po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa mleczna po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
20 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej