
Składniki
300 gramów
2 łyżki
2 sztuki
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
2 szczypty
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulion na włoszczyźnie Knorr rozpuścić w 5 szklankach gorącej wody. Zagotować.
Krok 2
Do gotującego się bulionu dodajemy rozmrożony szpinak, pokrojoną cukinię, pietruszkę, pokrojony czosnek o gałkę. Gotujemy około 20 minut a następnie miksujemy blenderem.
Krok 3
Do zmiksowanej zupy dodajemy kremówkę i doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy do smaku i gotujemy około 2-3 minuty.
Krok 4
Ja dodatkowo udekorowałam zupę ubitą pianą z mleka.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej