Zupa szpinakowo cukiniowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa szpinakowo cukiniowa

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 łyżki

2 sztuki

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

2 szczypty

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion na włoszczyźnie Knorr rozpuścić w 5 szklankach gorącej wody. Zagotować.

Krok 2

Do gotującego się bulionu dodajemy rozmrożony szpinak, pokrojoną cukinię, pietruszkę, pokrojony czosnek o gałkę. Gotujemy około 20 minut a następnie miksujemy blenderem.

Krok 3

Do zmiksowanej zupy dodajemy kremówkę i doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy do smaku i gotujemy około 2-3 minuty.

Krok 4

Ja dodatkowo udekorowałam zupę ubitą pianą z mleka.

Kasia G.

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa szpinakowo cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa szpinakowo cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa szpinakowo cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa szpinakowo cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa szpinakowo cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa szpinakowo cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa szpinakowo cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa szpinakowo cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa koperkowa
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej