Zupa szpinakowo cukiniowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa szpinakowo cukiniowa

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 łyżki

2 sztuki

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

2 szczypty

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion na włoszczyźnie Knorr rozpuścić w 5 szklankach gorącej wody. Zagotować.

Krok 2

Do gotującego się bulionu dodajemy rozmrożony szpinak, pokrojoną cukinię, pietruszkę, pokrojony czosnek o gałkę. Gotujemy około 20 minut a następnie miksujemy blenderem.

Krok 3

Do zmiksowanej zupy dodajemy kremówkę i doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy do smaku i gotujemy około 2-3 minuty.

Krok 4

Ja dodatkowo udekorowałam zupę ubitą pianą z mleka.

Kasia G.

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa szpinakowo cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa szpinakowo cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa szpinakowo cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa szpinakowo cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa szpinakowo cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa szpinakowo cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa szpinakowo cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa szpinakowo cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej