
Składniki
300 gramów
2 łyżki
2 sztuki
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
2 szczypty
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulion na włoszczyźnie Knorr rozpuścić w 5 szklankach gorącej wody. Zagotować.
Krok 2
Do gotującego się bulionu dodajemy rozmrożony szpinak, pokrojoną cukinię, pietruszkę, pokrojony czosnek o gałkę. Gotujemy około 20 minut a następnie miksujemy blenderem.
Krok 3
Do zmiksowanej zupy dodajemy kremówkę i doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy do smaku i gotujemy około 2-3 minuty.
Krok 4
Ja dodatkowo udekorowałam zupę ubitą pianą z mleka.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej