Zupa szpinakowo cukiniowa

Autor: Kasia

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

2 sztuki

2 łyżki

1 szklanka

2

300 gramów

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion na włoszczyźnie Knorr rozpuścić w 5 szklankach gorącej wody. Zagotować.

Krok 2

Do gotującego się bulionu dodajemy rozmrożony szpinak, pokrojoną cukinię, pietruszkę, pokrojony czosnek o gałkę. Gotujemy około 20 minut a następnie miksujemy blenderem.

Krok 3

Do zmiksowanej zupy dodajemy kremówkę i doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy do smaku i gotujemy około 2-3 minuty.

Krok 4

Ja dodatkowo udekorowałam zupę ubitą pianą z mleka.

0

Opinie o przepisie

Bulion na włoszczyźnie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion na włoszczyźnie Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej