Zupa szpinakowo cukiniowa przepis – Zobacz na przepisy.pl

Zupa szpinakowo cukiniowa

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

2 łyżki

2 sztuki

1 szklanka

1 szczypta

1 szczypta

2 szczypty

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion na włoszczyźnie Knorr rozpuścić w 5 szklankach gorącej wody. Zagotować.

Krok 2

Do gotującego się bulionu dodajemy rozmrożony szpinak, pokrojoną cukinię, pietruszkę, pokrojony czosnek o gałkę. Gotujemy około 20 minut a następnie miksujemy blenderem.

Krok 3

Do zmiksowanej zupy dodajemy kremówkę i doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy do smaku i gotujemy około 2-3 minuty.

Krok 4

Ja dodatkowo udekorowałam zupę ubitą pianą z mleka.

Kasia G.

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa szpinakowo cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa szpinakowo cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa szpinakowo cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa szpinakowo cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa szpinakowo cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa szpinakowo cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa szpinakowo cukiniowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej