
Składniki
1 szklanka
null
150 gramów
800 gramów
0.5 szklanki
1 sztuka
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fasolę opłucz i odsącz.
Krok 2
Cebulę pokrój, rukolę posiekaj.
Krok 3
Zmieszaj fasolę, cebulę, pomidory, ser i oliwki.
Krok 4
zrób winegret z oregano, po czym pokrop nim sałatkę i wymieszaj. Podawaj z rukolą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej