Toskańska sałatka z białą fasolą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Toskańska sałatka z białą fasolą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

null

150 gramów

800 gramów

0.5 szklanki

1 sztuka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę opłucz i odsącz.

Krok 2

Cebulę pokrój, rukolę posiekaj.

Krok 3

Zmieszaj fasolę, cebulę, pomidory, ser i oliwki.

Krok 4

zrób winegret z oregano, po czym pokrop nim sałatkę i wymieszaj. Podawaj z rukolą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Toskańska sałatka z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Toskańska sałatka z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Toskańska sałatka z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Toskańska sałatka z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Toskańska sałatka z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Toskańska sałatka z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Toskańska sałatka z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Toskańska sałatka z białą fasolą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej