
Składniki
100 mililitrów
1.5 szklanki
2 sztuki
2 szklanki
2 łyżeczki
1.5 szklanki
4 łyżki
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
Krok 2
Przesiewamy mąkę i wsypujemy do drugiej miski. Dodajemy cukier puder, proszek do pieczenia, kakao, mieszamy.
Krok 3
Do przestudzonej czekolady dodajemy mleko, olej i jajka - mieszamy, a następnie dosypujemy sypkie produkty i ucieramy drewnianym tłuczkiem.
Krok 4
Na środek każdej foremki układamy piankę i zalewamy masą do 2/3 wysokości foremki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy ok. 20 minut.
Krok 5
Przygotowujemy Lukier cytrynowy ucierając 1 szklankę cukru pudru i 3 łyżkami soku z cytryny.
Krok 6
Upieczone i przestudzone babeczki dekorujemy lukrem, piankami, cukrowymi kuleczkami, płatkami migdałów.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej