Muffinki z mleczną czekoladą i piankami - przepis | Przepisy.pl pixel

Muffinki z piankami

Autor: Małgorzata Gryszel

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

1.5 szklanki

2 sztuki

2 szklanki

2 łyżeczki

1.5 szklanki

4 łyżki

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej.

Krok 2

Przesiewamy mąkę i wsypujemy do drugiej miski. Dodajemy cukier puder, proszek do pieczenia, kakao, mieszamy.

Krok 3

Do przestudzonej czekolady dodajemy mleko, olej i jajka - mieszamy, a następnie dosypujemy sypkie produkty i ucieramy drewnianym tłuczkiem.

Krok 4

Na środek każdej foremki układamy piankę i zalewamy masą do 2/3 wysokości foremki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy ok. 20 minut.

Krok 5

Przygotowujemy Lukier cytrynowy ucierając 1 szklankę cukru pudru i 3 łyżkami soku z cytryny.

Krok 6

Upieczone i przestudzone babeczki dekorujemy lukrem, piankami, cukrowymi kuleczkami, płatkami migdałów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki z piankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki z piankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki z piankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki z piankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki z piankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki z piankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki z piankami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muffinki z piankami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej