
Składniki
60 gramów
2.5 szklanki
2 łyżki
1 szczypta
1 łyżka
300 mililitrów
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do ryżu dodaj mleko kokosowe, mleko zwykłe oraz cukier i wymieszaj.
Krok 2
Umieść ryż w naczyniu żaroodpornym i połóż na nim skórkę z limonki.
Krok 3
Piecz przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C, po czym wyjmij skórkę.
Krok 4
Wymieszaj, dodaj masło pocięte na płatki, anyżek i piecz jeszcze przez 1-2 godziny do czasu, gdy całe mleko zostanie wchłonięte przez ryż.
Krok 5
Pudding podawaj z kawałki świeżych owoców lub z owocami z puszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej