Pudding ryżowy po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pudding ryżowy po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

2.5 szklanki

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

300 mililitrów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do ryżu dodaj mleko kokosowe, mleko zwykłe oraz cukier i wymieszaj.

Krok 2

Umieść ryż w naczyniu żaroodpornym i połóż na nim skórkę z limonki.

Krok 3

Piecz przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C, po czym wyjmij skórkę.

Krok 4

Wymieszaj, dodaj masło pocięte na płatki, anyżek i piecz jeszcze przez 1-2 godziny do czasu, gdy całe mleko zostanie wchłonięte przez ryż.

Krok 5

Pudding podawaj z kawałki świeżych owoców lub z owocami z puszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pudding ryżowy po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pudding ryżowy po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pudding ryżowy po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pudding ryżowy po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pudding ryżowy po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pudding ryżowy po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pudding ryżowy po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pudding ryżowy po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka z bobem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej