Pudding ryżowy po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pudding ryżowy po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

2.5 szklanki

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

300 mililitrów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do ryżu dodaj mleko kokosowe, mleko zwykłe oraz cukier i wymieszaj.

Krok 2

Umieść ryż w naczyniu żaroodpornym i połóż na nim skórkę z limonki.

Krok 3

Piecz przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C, po czym wyjmij skórkę.

Krok 4

Wymieszaj, dodaj masło pocięte na płatki, anyżek i piecz jeszcze przez 1-2 godziny do czasu, gdy całe mleko zostanie wchłonięte przez ryż.

Krok 5

Pudding podawaj z kawałki świeżych owoców lub z owocami z puszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pudding ryżowy po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pudding ryżowy po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pudding ryżowy po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pudding ryżowy po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pudding ryżowy po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pudding ryżowy po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pudding ryżowy po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pudding ryżowy po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej