Pudding ryżowy po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pudding ryżowy po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

60 gramów

2.5 szklanki

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

300 mililitrów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do ryżu dodaj mleko kokosowe, mleko zwykłe oraz cukier i wymieszaj.

Krok 2

Umieść ryż w naczyniu żaroodpornym i połóż na nim skórkę z limonki.

Krok 3

Piecz przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C, po czym wyjmij skórkę.

Krok 4

Wymieszaj, dodaj masło pocięte na płatki, anyżek i piecz jeszcze przez 1-2 godziny do czasu, gdy całe mleko zostanie wchłonięte przez ryż.

Krok 5

Pudding podawaj z kawałki świeżych owoców lub z owocami z puszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pudding ryżowy po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pudding ryżowy po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pudding ryżowy po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pudding ryżowy po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pudding ryżowy po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pudding ryżowy po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pudding ryżowy po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej