Pudding ryżowy po tajsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pudding ryżowy po tajsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

2.5 szklanki

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

300 mililitrów

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do ryżu dodaj mleko kokosowe, mleko zwykłe oraz cukier i wymieszaj.

Krok 2

Umieść ryż w naczyniu żaroodpornym i połóż na nim skórkę z limonki.

Krok 3

Piecz przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni C, po czym wyjmij skórkę.

Krok 4

Wymieszaj, dodaj masło pocięte na płatki, anyżek i piecz jeszcze przez 1-2 godziny do czasu, gdy całe mleko zostanie wchłonięte przez ryż.

Krok 5

Pudding podawaj z kawałki świeżych owoców lub z owocami z puszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pudding ryżowy po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pudding ryżowy po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pudding ryżowy po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pudding ryżowy po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pudding ryżowy po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pudding ryżowy po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pudding ryżowy po tajsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pudding ryżowy po tajsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej