
Składniki
2 sztuki
1500 mililitrów
20 dekagramów
1 gram
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ubijamy bitą śmietanę na sztywno, dodając do niej szczyptę soli. Do tego wsypujemy całą mąkę, mieszamy i zostawiamy wszystko na czas około jednej godziny. Po rozgrzaniu oleju w naszym garnku mieszamy całe ciasto, a następnie po zanurzeniu w nim krążków ananasa (choć tutaj można tak naprawdę użyć innego owocu – na myśli mam chociażby jabłka, czereśnie, czy nawet banany, każdy owoc w naszym cieście będzie smakować wyśmienicie) smażymy porcjami po kilka minut (czekamy na złocisty kolor). Gotowe danie najlepiej,gdy podajemy jeszcze gorące, posypane przez nas cukrem pudrem. Pozostaje życzyć smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej