Smażony ananas w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażony ananas w cieście

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 gram

1500 mililitrów

1 gram

20 dekagramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubijamy bitą śmietanę na sztywno, dodając do niej szczyptę soli. Do tego wsypujemy całą mąkę, mieszamy i zostawiamy wszystko na czas około jednej godziny. Po rozgrzaniu oleju w naszym garnku mieszamy całe ciasto, a następnie po zanurzeniu w nim krążków ananasa (choć tutaj można tak naprawdę użyć innego owocu – na myśli mam chociażby jabłka, czereśnie, czy nawet banany, każdy owoc w naszym cieście będzie smakować wyśmienicie) smażymy porcjami po kilka minut (czekamy na złocisty kolor). Gotowe danie najlepiej,gdy podajemy jeszcze gorące, posypane przez nas cukrem pudrem. Pozostaje życzyć smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażony ananas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażony ananas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażony ananas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażony ananas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażony ananas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażony ananas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażony ananas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażony ananas w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa pomidorowa z boczkiem
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej