Smażony ananas w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażony ananas w cieście

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 gram

1500 mililitrów

1 gram

20 dekagramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubijamy bitą śmietanę na sztywno, dodając do niej szczyptę soli. Do tego wsypujemy całą mąkę, mieszamy i zostawiamy wszystko na czas około jednej godziny. Po rozgrzaniu oleju w naszym garnku mieszamy całe ciasto, a następnie po zanurzeniu w nim krążków ananasa (choć tutaj można tak naprawdę użyć innego owocu – na myśli mam chociażby jabłka, czereśnie, czy nawet banany, każdy owoc w naszym cieście będzie smakować wyśmienicie) smażymy porcjami po kilka minut (czekamy na złocisty kolor). Gotowe danie najlepiej,gdy podajemy jeszcze gorące, posypane przez nas cukrem pudrem. Pozostaje życzyć smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażony ananas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażony ananas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażony ananas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażony ananas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażony ananas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażony ananas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażony ananas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażony ananas w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej