Smażony ananas w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażony ananas w cieście

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 gram

1500 mililitrów

1 gram

20 dekagramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubijamy bitą śmietanę na sztywno, dodając do niej szczyptę soli. Do tego wsypujemy całą mąkę, mieszamy i zostawiamy wszystko na czas około jednej godziny. Po rozgrzaniu oleju w naszym garnku mieszamy całe ciasto, a następnie po zanurzeniu w nim krążków ananasa (choć tutaj można tak naprawdę użyć innego owocu – na myśli mam chociażby jabłka, czereśnie, czy nawet banany, każdy owoc w naszym cieście będzie smakować wyśmienicie) smażymy porcjami po kilka minut (czekamy na złocisty kolor). Gotowe danie najlepiej,gdy podajemy jeszcze gorące, posypane przez nas cukrem pudrem. Pozostaje życzyć smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażony ananas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażony ananas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażony ananas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażony ananas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażony ananas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażony ananas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażony ananas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażony ananas w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Mus z wędzonej makreli
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej