Smażony ananas w cieście

Autor: tommy tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

10 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1500 mililitrów

20 dekagramów

1 gram

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ubijamy bitą śmietanę na sztywno, dodając do niej szczyptę soli. Do tego wsypujemy całą mąkę, mieszamy i zostawiamy wszystko na czas około jednej godziny. Po rozgrzaniu oleju w naszym garnku mieszamy całe ciasto, a następnie po zanurzeniu w nim krążków ananasa (choć tutaj można tak naprawdę użyć innego owocu – na myśli mam chociażby jabłka, czereśnie, czy nawet banany, każdy owoc w naszym cieście będzie smakować wyśmienicie) smażymy porcjami po kilka minut (czekamy na złocisty kolor). Gotowe danie najlepiej,gdy podajemy jeszcze gorące, posypane przez nas cukrem pudrem. Pozostaje życzyć smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażony ananas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażony ananas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażony ananas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażony ananas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażony ananas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażony ananas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażony ananas w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej