
Składniki
1 gram
1500 mililitrów
1 gram
20 dekagramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ubijamy bitą śmietanę na sztywno, dodając do niej szczyptę soli. Do tego wsypujemy całą mąkę, mieszamy i zostawiamy wszystko na czas około jednej godziny. Po rozgrzaniu oleju w naszym garnku mieszamy całe ciasto, a następnie po zanurzeniu w nim krążków ananasa (choć tutaj można tak naprawdę użyć innego owocu – na myśli mam chociażby jabłka, czereśnie, czy nawet banany, każdy owoc w naszym cieście będzie smakować wyśmienicie) smażymy porcjami po kilka minut (czekamy na złocisty kolor). Gotowe danie najlepiej,gdy podajemy jeszcze gorące, posypane przez nas cukrem pudrem. Pozostaje życzyć smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej