Budyń puszysty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Budyń puszysty

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 litra

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zgodnie z instrukcją na opakowaniu przygotuj składniki do budyniu.

Krok 2

Do zimnego mleka z budyniem dodaj żółtko i dobrze wymieszaj.

Krok 3

Białko ubij na sztywną masę.

Krok 4

Gdy już zdejmiesz ugotowany budyń z ognia, dodaj puszystą piankę z białek i delikatnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Budyń puszysty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Budyń puszysty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Budyń puszysty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Budyń puszysty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Budyń puszysty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Budyń puszysty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Budyń puszysty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Budyń puszysty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Ciasteczka z maszynki
czas przygotowania
55 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej