Budyń puszysty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Budyń puszysty

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 litra

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zgodnie z instrukcją na opakowaniu przygotuj składniki do budyniu.

Krok 2

Do zimnego mleka z budyniem dodaj żółtko i dobrze wymieszaj.

Krok 3

Białko ubij na sztywną masę.

Krok 4

Gdy już zdejmiesz ugotowany budyń z ognia, dodaj puszystą piankę z białek i delikatnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Budyń puszysty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Budyń puszysty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Budyń puszysty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Budyń puszysty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Budyń puszysty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Budyń puszysty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Budyń puszysty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Budyń puszysty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej