Składniki
1 sztuka
0.5 litra
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zgodnie z instrukcją na opakowaniu przygotuj składniki do budyniu.
Krok 2
Do zimnego mleka z budyniem dodaj żółtko i dobrze wymieszaj.
Krok 3
Białko ubij na sztywną masę.
Krok 4
Gdy już zdejmiesz ugotowany budyń z ognia, dodaj puszystą piankę z białek i delikatnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej