
Składniki
1 sztuka
0.5 litra
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zgodnie z instrukcją na opakowaniu przygotuj składniki do budyniu.
Krok 2
Do zimnego mleka z budyniem dodaj żółtko i dobrze wymieszaj.
Krok 3
Białko ubij na sztywną masę.
Krok 4
Gdy już zdejmiesz ugotowany budyń z ognia, dodaj puszystą piankę z białek i delikatnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej