Budyń puszysty przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Budyń puszysty

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

0.5 litra

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zgodnie z instrukcją na opakowaniu przygotuj składniki do budyniu.

Krok 2

Do zimnego mleka z budyniem dodaj żółtko i dobrze wymieszaj.

Krok 3

Białko ubij na sztywną masę.

Krok 4

Gdy już zdejmiesz ugotowany budyń z ognia, dodaj puszystą piankę z białek i delikatnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Budyń puszysty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Budyń puszysty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Budyń puszysty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Budyń puszysty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Budyń puszysty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Budyń puszysty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Budyń puszysty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej