Sałatka włoska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka włoska

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

12 sztuk

3 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos wymieszaj z wodą i oliwą. Cebulę pokrój w cienkie piórka i dodaj do sosu - wymieszaj i odstaw na ok. 15 minut.

Krok 2

Pomidory sparz wrzącą wodą i obierz ze skórki. Pokrój w plastry. Sałatę umyj i osącz dokładnie. Połowę liści pokrój w paski, kilka mniejszych zostaw do dekoracji.

Krok 3

Na talerzu ułóż na środku pokrojoną sałatę. Całe liście połóż koliście. Na sałacie ułóż pomidory. Całość polej sosem z kawałkami cebuli. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka włoska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka włoska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka włoska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka włoska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka włoska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka włoska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka włoska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka włoska  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej