
Składniki
3 łyżki
1 sztuka
3 łyżki
12 sztuk
3 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos wymieszaj z wodą i oliwą. Cebulę pokrój w cienkie piórka i dodaj do sosu - wymieszaj i odstaw na ok. 15 minut.
Krok 2
Pomidory sparz wrzącą wodą i obierz ze skórki. Pokrój w plastry. Sałatę umyj i osącz dokładnie. Połowę liści pokrój w paski, kilka mniejszych zostaw do dekoracji.
Krok 3
Na talerzu ułóż na środku pokrojoną sałatę. Całe liście połóż koliście. Na sałacie ułóż pomidory. Całość polej sosem z kawałkami cebuli. Podawaj zaraz po przygotowaniu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej