Sałatka włoska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka włoska

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

12 sztuk

3 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos wymieszaj z wodą i oliwą. Cebulę pokrój w cienkie piórka i dodaj do sosu - wymieszaj i odstaw na ok. 15 minut.

Krok 2

Pomidory sparz wrzącą wodą i obierz ze skórki. Pokrój w plastry. Sałatę umyj i osącz dokładnie. Połowę liści pokrój w paski, kilka mniejszych zostaw do dekoracji.

Krok 3

Na talerzu ułóż na środku pokrojoną sałatę. Całe liście połóż koliście. Na sałacie ułóż pomidory. Całość polej sosem z kawałkami cebuli. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka włoska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka włoska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka włoska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka włoska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka włoska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka włoska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka włoska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka włoska  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z boczkiem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej