Sałatka włoska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka włoska

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

3 łyżki

12 sztuk

3 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos wymieszaj z wodą i oliwą. Cebulę pokrój w cienkie piórka i dodaj do sosu - wymieszaj i odstaw na ok. 15 minut.

Krok 2

Pomidory sparz wrzącą wodą i obierz ze skórki. Pokrój w plastry. Sałatę umyj i osącz dokładnie. Połowę liści pokrój w paski, kilka mniejszych zostaw do dekoracji.

Krok 3

Na talerzu ułóż na środku pokrojoną sałatę. Całe liście połóż koliście. Na sałacie ułóż pomidory. Całość polej sosem z kawałkami cebuli. Podawaj zaraz po przygotowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka włoska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka włoska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka włoska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka włoska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka włoska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka włoska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka włoska  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka włoska  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej