
Składniki
1 sztuka
6 sztuk
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
250 gramów
2 łyżki
6 łyżek
1 łyżeczka
3 szczypty
4 łyżki
2 łyżki
1 opakowanie
2 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuł podzielić na mniejsze kawałki i ugotować w osolonej wodzie aldente. Jajka ugotować, ostudzić,obrać i pokroić w kostkę.
Krok 2
Filet z kurczaka oczyścić z błon, umyć, pokroić w kostkę, obsypać przyprawą do kurczaka i usmażyć na oleju na złoty kolor.
Krok 3
Ser feta pokroić w kostkę. Ogórka i pomidory umyć. Ogórka ze skórką pokroić w kostkę ,pomidorki przekroić na pół. Słonecznik uprażyć na suchej patelni.
Krok 4
Majonez pomieszać z jogurtem, dodać starty czosnek, doprawić do smaku pieprzem. Kukurydzę osączyć z zalewy.
Krok 5
Składniki sałatki układam warstwami, na ostatnią warstwę wylać sos majonezowo jogurtowy, po wierzchu posypać kiełkami, schłodzić sałatkę e lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej