Kremówka wilanowska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremówka wilanowska

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 gram

2 szklanki

1 szklanka

1 gram

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek ciasto francuskie rozmrozić i podzielić na dwie części. Każdą z nich rozwałkować tak aby mieściła się w blasze, potem wstawić do nagrzanego piekarnika (od 200 do 220 stopni Celcjusza). Ciasto wyjąć z piekarnika po uzyskaniu złocistego koloru. Budyń najlepiej o smaku śmietankowym, waniliowym lub migdałowym, przygotować według przepisu (poczekać aż ostygnie). Następnie budyń ubić na krem i dodać jedną łyżeczkę tłuszczu. Potem schłodzić śmietanę i ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodać cukier puder z cukrem waniliowym (cukier puder i cukier waniliowy powinny być razem zmieszane przed dodaniem do piany). Na koniec krem budyniowy rozsmarować na jednej warstwie ciasta, potem przykryć bitą śmietaną i drugą warstwą ciasta. Do smaku posypać cukrem pudrem lub zrobić lukier (najlepiej przez sitko).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremówka wilanowska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremówka wilanowska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremówka wilanowska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremówka wilanowska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremówka wilanowska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremówka wilanowska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremówka wilanowska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremówka wilanowska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej