
Składniki
3 łyżki
0.75 sztuki
75 dekagramów
3 opakowania
1 opakowanie
1 opakowanie
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło zmiksuj z twarogiem i podziel na 3 części.
Krok 2
Rozpuść osobno 3 pierwsze galaretki w 0.5 ilości wody podanej na opakowaniu, dodaj po łyżce cukru.
Krok 3
Każdą zmiksuj z 1/3 masy.
Krok 4
Herbatniki wyłóż na blachę.
Krok 5
Wylej pierwszą warstwę masy, włóż do lodówki.
Krok 6
Tak samo wylewaj kolejne warstwy.
Krok 7
Na wierzch wylej tężejące niebieskie galaretki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej