Smerfny sernik z galaretkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smerfny sernik z galaretkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

0.75 sztuki

75 dekagramów

3 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło zmiksuj z twarogiem i podziel na 3 części.

Krok 2

Rozpuść osobno 3 pierwsze galaretki w 0.5 ilości wody podanej na opakowaniu, dodaj po łyżce cukru.

Krok 3

Każdą zmiksuj z 1/3 masy.

Krok 4

Herbatniki wyłóż na blachę.

Krok 5

Wylej pierwszą warstwę masy, włóż do lodówki.

Krok 6

Tak samo wylewaj kolejne warstwy.

Krok 7

Na wierzch wylej tężejące niebieskie galaretki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smerfny sernik z galaretkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smerfny sernik z galaretkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smerfny sernik z galaretkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smerfny sernik z galaretkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smerfny sernik z galaretkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smerfny sernik z galaretkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smerfny sernik z galaretkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smerfny sernik z galaretkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej