Smerfny sernik z galaretkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smerfny sernik z galaretkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

0.75 sztuki

75 dekagramów

3 opakowania

1 opakowanie

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło zmiksuj z twarogiem i podziel na 3 części.

Krok 2

Rozpuść osobno 3 pierwsze galaretki w 0.5 ilości wody podanej na opakowaniu, dodaj po łyżce cukru.

Krok 3

Każdą zmiksuj z 1/3 masy.

Krok 4

Herbatniki wyłóż na blachę.

Krok 5

Wylej pierwszą warstwę masy, włóż do lodówki.

Krok 6

Tak samo wylewaj kolejne warstwy.

Krok 7

Na wierzch wylej tężejące niebieskie galaretki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smerfny sernik z galaretkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smerfny sernik z galaretkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smerfny sernik z galaretkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smerfny sernik z galaretkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smerfny sernik z galaretkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smerfny sernik z galaretkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smerfny sernik z galaretkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smerfny sernik z galaretkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Orientalna sałatka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej