
Składniki
3 łyżki
3 łyżki
1 szklanka
3 sztuki
1 szklanka
200 gramów
1 sztuka
3 opakowania
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąki (pszenną i ziemniaczana), mleko i żółtka zmiksować. Mleko i cukier zagotować. Do gotującego mleka z cukrem wlać zmiksowaną masę. Chwilę gotować, a następnie wsypać 1.5 wiórków. Wystudzić.
Krok 2
Utrzeć do białości masło dodać do niego wystudzoną masę i zmiksować.
Krok 3
Blachę wyłożyć folią aluminiową, ułożyć ciastka na blaszce i przełożyć masą. Na wierzchu wyłożyć masę i posypać wiórkami. Ciasto przechowywać w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej