Rafaello przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rafaello

Autor: Minimini

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

1 szklanka

3 sztuki

1 szklanka

200 gramów

1 sztuka

3 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąki (pszenną i ziemniaczana), mleko i żółtka zmiksować. Mleko i cukier zagotować. Do gotującego mleka z cukrem wlać zmiksowaną masę. Chwilę gotować, a następnie wsypać 1.5 wiórków. Wystudzić.

Krok 2

Utrzeć do białości masło dodać do niego wystudzoną masę i zmiksować.

Krok 3

Blachę wyłożyć folią aluminiową, ułożyć ciastka na blaszce i przełożyć masą. Na wierzchu wyłożyć masę i posypać wiórkami. Ciasto przechowywać w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rafaello - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Omlet z cukinią
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej