Rafaello przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rafaello

Autor: Minimini

ratingratingratingratingrating

1

13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

1 szklanka

3 sztuki

1 szklanka

200 gramów

1 sztuka

3 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąki (pszenną i ziemniaczana), mleko i żółtka zmiksować. Mleko i cukier zagotować. Do gotującego mleka z cukrem wlać zmiksowaną masę. Chwilę gotować, a następnie wsypać 1.5 wiórków. Wystudzić.

Krok 2

Utrzeć do białości masło dodać do niego wystudzoną masę i zmiksować.

Krok 3

Blachę wyłożyć folią aluminiową, ułożyć ciastka na blaszce i przełożyć masą. Na wierzchu wyłożyć masę i posypać wiórkami. Ciasto przechowywać w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rafaello - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bananowiec
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej