Rafaello przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rafaello

Autor: Minimini

ratingratingratingratingrating

1

heart
13 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

3 łyżki

1 szklanka

3 sztuki

1 szklanka

200 gramów

1 sztuka

3 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąki (pszenną i ziemniaczana), mleko i żółtka zmiksować. Mleko i cukier zagotować. Do gotującego mleka z cukrem wlać zmiksowaną masę. Chwilę gotować, a następnie wsypać 1.5 wiórków. Wystudzić.

Krok 2

Utrzeć do białości masło dodać do niego wystudzoną masę i zmiksować.

Krok 3

Blachę wyłożyć folią aluminiową, ułożyć ciastka na blaszce i przełożyć masą. Na wierzchu wyłożyć masę i posypać wiórkami. Ciasto przechowywać w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rafaello - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rafaello - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa gulaszowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej