Tort miętowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tort miętowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
16 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

5 sztuk

200 gramów

0.5 opakowania

3 łyżki

1 opakowanie

null

400 gramów

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

8 czekoladek odłóż do dekoracji.

Krok 2

Pozostałe zalej śmietanka i podgrzewaj , mieszając do powstania jednolitego kremu. Wstaw na całą noc do lodówki.

Krok 3

Białka ubij , dodaj ¾ cukru i cukier waniliowy. Ubijaj jeszcze chwilę , wymieszaj z żółtkami, mąką , kakao i proszkiem do pieczenia.

Krok 4

Ciasto wlej do tortownicy o średnicy 26 cm i piecz 35 minut w 175 stopni. Ostudź i rozkrój na 3 placki.

Krok 5

Czekoladową śmietankę ubij z reszta cukru i zagęstnikiem.

Krok 6

Przełóż kremem placki tak, aby starczyło na posmarowanie wierzchu. Udekoruj wisienkami i odłożonymi pralinkami.

Tagi:JAJKA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tort miętowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Rolada z boczku
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej