Tort miętowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tort miętowy

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
16 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

5 sztuk

200 gramów

0.5 opakowania

3 łyżki

1 opakowanie

null

400 gramów

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

8 czekoladek odłóż do dekoracji.

Krok 2

Pozostałe zalej śmietanka i podgrzewaj , mieszając do powstania jednolitego kremu. Wstaw na całą noc do lodówki.

Krok 3

Białka ubij , dodaj ¾ cukru i cukier waniliowy. Ubijaj jeszcze chwilę , wymieszaj z żółtkami, mąką , kakao i proszkiem do pieczenia.

Krok 4

Ciasto wlej do tortownicy o średnicy 26 cm i piecz 35 minut w 175 stopni. Ostudź i rozkrój na 3 placki.

Krok 5

Czekoladową śmietankę ubij z reszta cukru i zagęstnikiem.

Krok 6

Przełóż kremem placki tak, aby starczyło na posmarowanie wierzchu. Udekoruj wisienkami i odłożonymi pralinkami.

Tagi:JAJKA
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tort miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tort miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tort miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tort miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tort miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tort miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tort miętowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tort miętowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Karkówka z fasolką
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej