Składniki
4 łyżki
2 szklanki
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
1 kilogram
null
8 dekagramów
null
0.5 kilograma
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże rozetrzyj ze szczyptą cukru i mąki w małej ilości mleka. Odstaw na 10 minut do wyrośnięcia.
Krok 2
Margarynę roztop i lekko wystudź.
Krok 3
Do mąki dodaj rozczyn i margarynę, wbij jajka, wsyp cukier waniliowy i zagnieć ciasto stopniowo dolewając mleko. Odstaw do wyrośnięcia na około 25 minut.
Krok 4
Kaszę ugotuj i wystudź, wymieszaj z rozkruszonym twarogiem, wbij żółtka i wsyp cukier. Wymieszaj.
Krok 5
Ciasto rozwałkuj na prostokąt ponad dwa razy większy od blachy, w której będzie pieczone.
Krok 6
Na środek ciasta przyłóż blachę, żeby zaznaczyć jej kształt - w to miejsce równomiernie rozłóż farsz.
Krok 7
Pozostałe brzegi ciasta zawiń na farsz i przełóż do wyłożonej papierem do pieczenia blachy. Piecz przez około 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej