Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
272 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

354 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

398 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

6 łyżek

0.5 opakowania

200 gramów

1 opakowanie

100 gramów

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obierz i wydrąż. Miąższ pokrój w cienkie, długie plastry – skrop oliwą i smaż chwilę na grillowej patelni.

Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - Krok 1

Krok 2

Sałatę opłucz w zimnej wodzie, osusz i wyłóż na półmisek. Przygotuj sos sałatkowy łącząc zawartość opakowania Knorr z trzema łyżkami wody oraz trzema łyżkami oliwy.

Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - Krok 2

Krok 3

Winogrona pokrój na połówki a ser w niedużą kostkę – pokrojone składniki wyłóż na sałatę. Plastry dyni ułóż dekoracyjnie i również połóż na sałacie. Całość polej przygotowanym sosem. Gotową sałatkę podawaj z ziołową bagietką.

Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby wzbogacić sałatkę, możesz dodać garstkę uprażonych orzechów włoskich.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brieSałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie

Dynię obierz i wydrąż. Miąższ pokrój w cienkie, długie plastry – skrop oliwą i smaż chwilę na grillowej patelni.