Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
272 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

348 osób wydrukowało

Pobierz pdf

391 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

6 łyżek

0.5 opakowania

200 gramów

1 opakowanie

100 gramów

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obierz i wydrąż. Miąższ pokrój w cienkie, długie plastry – skrop oliwą i smaż chwilę na grillowej patelni.

Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - Krok 1

Krok 2

Sałatę opłucz w zimnej wodzie, osusz i wyłóż na półmisek. Przygotuj sos sałatkowy łącząc zawartość opakowania Knorr z trzema łyżkami wody oraz trzema łyżkami oliwy.

Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - Krok 2

Krok 3

Winogrona pokrój na połówki a ser w niedużą kostkę – pokrojone składniki wyłóż na sałatę. Plastry dyni ułóż dekoracyjnie i również połóż na sałacie. Całość polej przygotowanym sosem. Gotową sałatkę podawaj z ziołową bagietką.

Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby wzbogacić sałatkę, możesz dodać garstkę uprażonych orzechów włoskich.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brieSałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie

Dynię obierz i wydrąż. Miąższ pokrój w cienkie, długie plastry – skrop oliwą i smaż chwilę na grillowej patelni.