Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie
łatwe
371 osób zapisało

Składniki
3 łyżki
6 łyżek
0.5 opakowania
200 gramów
1 opakowanie
100 gramów
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię obierz i wydrąż. Miąższ pokrój w cienkie, długie plastry – skrop oliwą i smaż chwilę na grillowej patelni.

Krok 2
Sałatę opłucz w zimnej wodzie, osusz i wyłóż na półmisek. Przygotuj sos sałatkowy łącząc zawartość opakowania Knorr z trzema łyżkami wody oraz trzema łyżkami oliwy.

Krok 3
Winogrona pokrój na połówki a ser w niedużą kostkę – pokrojone składniki wyłóż na sałatę. Plastry dyni ułóż dekoracyjnie i również połóż na sałacie. Całość polej przygotowanym sosem. Gotową sałatkę podawaj z ziołową bagietką.


Dobra rada:
Aby wzbogacić sałatkę, możesz dodać garstkę uprażonych orzechów włoskich.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Sos sałatkowy francuski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej