Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
272 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

349 osób wydrukowało

Pobierz pdf

392 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

6 łyżek

0.5 opakowania

200 gramów

1 opakowanie

100 gramów

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obierz i wydrąż. Miąższ pokrój w cienkie, długie plastry – skrop oliwą i smaż chwilę na grillowej patelni.

Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - Krok 1

Krok 2

Sałatę opłucz w zimnej wodzie, osusz i wyłóż na półmisek. Przygotuj sos sałatkowy łącząc zawartość opakowania Knorr z trzema łyżkami wody oraz trzema łyżkami oliwy.

Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - Krok 2

Krok 3

Winogrona pokrój na połówki a ser w niedużą kostkę – pokrojone składniki wyłóż na sałatę. Plastry dyni ułóż dekoracyjnie i również połóż na sałacie. Całość polej przygotowanym sosem. Gotową sałatkę podawaj z ziołową bagietką.

Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby wzbogacić sałatkę, możesz dodać garstkę uprażonych orzechów włoskich.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brieSałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie

Dynię obierz i wydrąż. Miąższ pokrój w cienkie, długie plastry – skrop oliwą i smaż chwilę na grillowej patelni.