Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

238 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

275 osób wydrukowało

Pobierz pdf

299 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 opakowanie

0.5 opakowania

10 sztuk

100 gramów

6 łyżek

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Dynię obierz i wydrąż. Miąższ pokrój w cienkie, długie plastry – skrop oliwą i smaż chwilę na grillowej patelni.

Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - Krok 1

Krok 2

Sałatę opłucz w zimnej wodzie, osusz i wyłóż na półmisek. Przygotuj sos sałatkowy łącząc zawartość opakowania Knorr z trzema łyżkami wody oraz trzema łyżkami oliwy.

Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - Krok 2

Krok 3

Winogrona pokrój na połówki a ser w niedużą kostkę – pokrojone składniki wyłóż na sałatę. Plastry dyni ułóż dekoracyjnie i również połóż na sałacie. Całość polej przygotowanym sosem. Gotową sałatkę podawaj z ziołową bagietką.

Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby wzbogacić sałatkę, możesz dodać garstkę uprażonych orzechów włoskich.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej