Sałatka z grillowaną dynią, winogronami i serem brie
łatwe
396 osób zapisało

Składniki
3 łyżki
6 łyżek
0.5 opakowania
200 gramów
1 opakowanie
100 gramów
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Dynię obierz i wydrąż. Miąższ pokrój w cienkie, długie plastry – skrop oliwą i smaż chwilę na grillowej patelni.

Krok 2
Sałatę opłucz w zimnej wodzie, osusz i wyłóż na półmisek. Przygotuj sos sałatkowy łącząc zawartość opakowania Knorr z trzema łyżkami wody oraz trzema łyżkami oliwy.

Krok 3
Winogrona pokrój na połówki a ser w niedużą kostkę – pokrojone składniki wyłóż na sałatę. Plastry dyni ułóż dekoracyjnie i również połóż na sałacie. Całość polej przygotowanym sosem. Gotową sałatkę podawaj z ziołową bagietką.


Dobra rada:
Aby wzbogacić sałatkę, możesz dodać garstkę uprażonych orzechów włoskich.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej