Makaron z kurkami i cukinią

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

160 gramów

1 szklanka

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować w wodzie z kostką Rosołu z kury Knorr. Odcedzić.

Krok 2

Cebule posiekać i zeszklić na maśle. Na patelnie wrzucić kurki i smażyć kilka minut. Dodać cukinię pokrojoną w cienkie plasterki, posypać czosnkiem i smażoną cebulką w mini kostkach Knorr, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Smażyć kolejne kilka minut, aż cukinia zmięknie. Gdy trochę ostygnie dodać śmietanę.

Krok 3

Na patelnię wrzucić odcedzony makaron i wymieszać z sosem. Doprawić do smaku pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kurkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kurkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kurkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kurkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kurkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kurkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kurkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej