
Składniki
160 gramów
1 szklanka
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotować w wodzie z kostką Rosołu z kury Knorr. Odcedzić.
Krok 2
Cebule posiekać i zeszklić na maśle. Na patelnie wrzucić kurki i smażyć kilka minut. Dodać cukinię pokrojoną w cienkie plasterki, posypać czosnkiem i smażoną cebulką w mini kostkach Knorr, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Smażyć kolejne kilka minut, aż cukinia zmięknie. Gdy trochę ostygnie dodać śmietanę.
Krok 3
Na patelnię wrzucić odcedzony makaron i wymieszać z sosem. Doprawić do smaku pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej