Makaron z kurkami i cukinią przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron z kurkami i cukinią

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

28 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

160 gramów

1 szklanka

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować w wodzie z kostką Rosołu z kury Knorr. Odcedzić.

Krok 2

Cebule posiekać i zeszklić na maśle. Na patelnie wrzucić kurki i smażyć kilka minut. Dodać cukinię pokrojoną w cienkie plasterki, posypać czosnkiem i smażoną cebulką w mini kostkach Knorr, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Smażyć kolejne kilka minut, aż cukinia zmięknie. Gdy trochę ostygnie dodać śmietanę.

Krok 3

Na patelnię wrzucić odcedzony makaron i wymieszać z sosem. Doprawić do smaku pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron z kurkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron z kurkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron z kurkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron z kurkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron z kurkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron z kurkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron z kurkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron z kurkami i cukinią - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zapiekanka à la lasagne
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej