Makaron w białym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron w białym sosie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

7 sztuk

150 mililitrów

4 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

300 gramów

1 szklanka

1 sztuka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do rondla wlej olej, dodaj rozdrobniony czosnek i podgrzej aby się zeszklił. Następnie dodaj umyte i pokrojone pieczarki, podsmaż.

Krok 2

Szynkę pokrój w paseczki i dodaj do pieczarek. Wrzuć mrożony groszek. Duś tak długo, aż groszek będzie miękki.

Krok 3

Fix Spaghetti carbonara Knorr wymieszaj dokładnie ze śmietaną i 100 ml wody.

Krok 5

Ugotuj makaron al dente i odcedź. Ciepły dodaj do sosu i wymieszaj, posyp parmezanem.

Krok 4

Zalej szynkę, pieczarki i groszek. Gotuj jeszcze ok 1 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej