Makaron w białym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron w białym sosie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

7 sztuk

150 mililitrów

4 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

300 gramów

1 szklanka

1 sztuka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do rondla wlej olej, dodaj rozdrobniony czosnek i podgrzej aby się zeszklił. Następnie dodaj umyte i pokrojone pieczarki, podsmaż.

Krok 2

Szynkę pokrój w paseczki i dodaj do pieczarek. Wrzuć mrożony groszek. Duś tak długo, aż groszek będzie miękki.

Krok 3

Fix Spaghetti carbonara Knorr wymieszaj dokładnie ze śmietaną i 100 ml wody.

Krok 5

Ugotuj makaron al dente i odcedź. Ciepły dodaj do sosu i wymieszaj, posyp parmezanem.

Krok 4

Zalej szynkę, pieczarki i groszek. Gotuj jeszcze ok 1 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Knedle z truskawkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej