Makaron w białym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron w białym sosie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

7 sztuk

150 mililitrów

4 łyżki

2 sztuki

2 łyżki

300 gramów

1 szklanka

1 sztuka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do rondla wlej olej, dodaj rozdrobniony czosnek i podgrzej aby się zeszklił. Następnie dodaj umyte i pokrojone pieczarki, podsmaż.

Krok 2

Szynkę pokrój w paseczki i dodaj do pieczarek. Wrzuć mrożony groszek. Duś tak długo, aż groszek będzie miękki.

Krok 3

Fix Spaghetti carbonara Knorr wymieszaj dokładnie ze śmietaną i 100 ml wody.

Krok 5

Ugotuj makaron al dente i odcedź. Ciepły dodaj do sosu i wymieszaj, posyp parmezanem.

Krok 4

Zalej szynkę, pieczarki i groszek. Gotuj jeszcze ok 1 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej