
Składniki
400 gramów
1 sztuka
300 gramów
7 sztuk
1 szklanka
2 sztuki
150 mililitrów
4 łyżki
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do rondla wlej olej, dodaj rozdrobniony czosnek i podgrzej aby się zeszklił. Następnie dodaj umyte i pokrojone pieczarki, podsmaż.
Krok 2
Szynkę pokrój w paseczki i dodaj do pieczarek. Wrzuć mrożony groszek. Duś tak długo, aż groszek będzie miękki.
Krok 3
Fix Spaghetti carbonara Knorr wymieszaj dokładnie ze śmietaną i 100 ml wody.
Krok 5
Ugotuj makaron al dente i odcedź. Ciepły dodaj do sosu i wymieszaj, posyp parmezanem.
Krok 4
Zalej szynkę, pieczarki i groszek. Gotuj jeszcze ok 1 min.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Pełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej