Makaron w białym sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl

Makaron w białym sosie

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

300 gramów

7 sztuk

1 szklanka

2 sztuki

150 mililitrów

4 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do rondla wlej olej, dodaj rozdrobniony czosnek i podgrzej aby się zeszklił. Następnie dodaj umyte i pokrojone pieczarki, podsmaż.

Krok 2

Szynkę pokrój w paseczki i dodaj do pieczarek. Wrzuć mrożony groszek. Duś tak długo, aż groszek będzie miękki.

Krok 3

Fix Spaghetti carbonara Knorr wymieszaj dokładnie ze śmietaną i 100 ml wody.

Krok 5

Ugotuj makaron al dente i odcedź. Ciepły dodaj do sosu i wymieszaj, posyp parmezanem.

Krok 4

Zalej szynkę, pieczarki i groszek. Gotuj jeszcze ok 1 min.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w białym sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Frytki z marchewki
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej