
Składniki
2 łyżki
7 sztuk
150 mililitrów
4 łyżki
2 sztuki
2 łyżki
300 gramów
1 szklanka
1 sztuka
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do rondla wlej olej, dodaj rozdrobniony czosnek i podgrzej aby się zeszklił. Następnie dodaj umyte i pokrojone pieczarki, podsmaż.
Krok 2
Szynkę pokrój w paseczki i dodaj do pieczarek. Wrzuć mrożony groszek. Duś tak długo, aż groszek będzie miękki.
Krok 3
Fix Spaghetti carbonara Knorr wymieszaj dokładnie ze śmietaną i 100 ml wody.
Krok 5
Ugotuj makaron al dente i odcedź. Ciepły dodaj do sosu i wymieszaj, posyp parmezanem.
Krok 4
Zalej szynkę, pieczarki i groszek. Gotuj jeszcze ok 1 min.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej