
Składniki
3 łyżki
2 łyżki
100 gramów
4 łyżki
150 gramów
1 szklanka
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
250 gramów
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron mocz w gorącej wodzie przez około 10 minut, następnie odsącz.
Krok 2
W woku rozgrzej olej i wrzuć czosnek. Dodaj mięso i smaż około 5 minut.
Krok 3
Dodaj szczypior i zamieszaj. Wrzuć makaron i smaż jeszcze minutę.
Krok 4
Wymieszaj składniki sosu i dodaj do woka, dorzuć jajko i smaż do czasu, gdy się zetnie.
Krok 5
Dodaj kiełki, krewetki i zamieszaj kilka razy. Podawaj na talerzu posypane orzeszkami ziemnymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej