
Składniki
3 łyżki
2 łyżki
100 gramów
4 łyżki
150 gramów
1 szklanka
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
250 gramów
0.25 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron mocz w gorącej wodzie przez około 10 minut, następnie odsącz.
Krok 2
W woku rozgrzej olej i wrzuć czosnek. Dodaj mięso i smaż około 5 minut.
Krok 3
Dodaj szczypior i zamieszaj. Wrzuć makaron i smaż jeszcze minutę.
Krok 4
Wymieszaj składniki sosu i dodaj do woka, dorzuć jajko i smaż do czasu, gdy się zetnie.
Krok 5
Dodaj kiełki, krewetki i zamieszaj kilka razy. Podawaj na talerzu posypane orzeszkami ziemnymi.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej