Tajski smażony makaron z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajski smażony makaron z kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 łyżki

100 gramów

4 łyżki

150 gramów

1 szklanka

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

250 gramów

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron mocz w gorącej wodzie przez około 10 minut, następnie odsącz.

Krok 2

W woku rozgrzej olej i wrzuć czosnek. Dodaj mięso i smaż około 5 minut.

Krok 3

Dodaj szczypior i zamieszaj. Wrzuć makaron i smaż jeszcze minutę.

Krok 4

Wymieszaj składniki sosu i dodaj do woka, dorzuć jajko i smaż do czasu, gdy się zetnie.

Krok 5

Dodaj kiełki, krewetki i zamieszaj kilka razy. Podawaj na talerzu posypane orzeszkami ziemnymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajski smażony makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajski smażony makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajski smażony makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajski smażony makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajski smażony makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajski smażony makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajski smażony makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajski smażony makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kurczak po meksykańsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej