Tajski smażony makaron z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajski smażony makaron z kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 łyżki

100 gramów

4 łyżki

150 gramów

1 szklanka

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

250 gramów

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron mocz w gorącej wodzie przez około 10 minut, następnie odsącz.

Krok 2

W woku rozgrzej olej i wrzuć czosnek. Dodaj mięso i smaż około 5 minut.

Krok 3

Dodaj szczypior i zamieszaj. Wrzuć makaron i smaż jeszcze minutę.

Krok 4

Wymieszaj składniki sosu i dodaj do woka, dorzuć jajko i smaż do czasu, gdy się zetnie.

Krok 5

Dodaj kiełki, krewetki i zamieszaj kilka razy. Podawaj na talerzu posypane orzeszkami ziemnymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajski smażony makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajski smażony makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajski smażony makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajski smażony makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajski smażony makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajski smażony makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajski smażony makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajski smażony makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej