Tajski smażony makaron z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajski smażony makaron z kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 łyżki

100 gramów

4 łyżki

150 gramów

1 szklanka

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

250 gramów

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron mocz w gorącej wodzie przez około 10 minut, następnie odsącz.

Krok 2

W woku rozgrzej olej i wrzuć czosnek. Dodaj mięso i smaż około 5 minut.

Krok 3

Dodaj szczypior i zamieszaj. Wrzuć makaron i smaż jeszcze minutę.

Krok 4

Wymieszaj składniki sosu i dodaj do woka, dorzuć jajko i smaż do czasu, gdy się zetnie.

Krok 5

Dodaj kiełki, krewetki i zamieszaj kilka razy. Podawaj na talerzu posypane orzeszkami ziemnymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajski smażony makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajski smażony makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajski smażony makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajski smażony makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajski smażony makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajski smażony makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajski smażony makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajski smażony makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej