Tajski smażony makaron z kurczakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tajski smażony makaron z kurczakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

2 łyżki

100 gramów

4 łyżki

150 gramów

1 szklanka

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

250 gramów

0.25 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron mocz w gorącej wodzie przez około 10 minut, następnie odsącz.

Krok 2

W woku rozgrzej olej i wrzuć czosnek. Dodaj mięso i smaż około 5 minut.

Krok 3

Dodaj szczypior i zamieszaj. Wrzuć makaron i smaż jeszcze minutę.

Krok 4

Wymieszaj składniki sosu i dodaj do woka, dorzuć jajko i smaż do czasu, gdy się zetnie.

Krok 5

Dodaj kiełki, krewetki i zamieszaj kilka razy. Podawaj na talerzu posypane orzeszkami ziemnymi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tajski smażony makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tajski smażony makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tajski smażony makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tajski smażony makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tajski smażony makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tajski smażony makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tajski smażony makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tajski smażony makaron z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej