Nadziewane makaronowe muszelki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewane makaronowe muszelki

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

21 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

3 sztuki

1 łyżeczka

1 kilogram

22 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zaczynamy od mięsa mielonego. Na patelnie dajemy ok 2 łyżki oleju i mięso mielone podsmażamy. Dodajemy pieprz, paprykę ostrą i słodką do smaku oraz troszkę kminku. Również drobno posiekaną cebulę i czosnek. Ja akurat zblenderowałam cebulkę i czosnek więc były mało wyczuwalne.

Krok 2

Następnie w czasie, gdy mięsko się nam podsmaża wstawiamy osoloną wodę z łyżką oleju na makaron. Po ugotowaniu makaronu zalewamy go zimną wodą i możemy nadziewać!! Przygotowujemy sobie naczynie w którym będziemy wszystko zapiekać. I zabieramy się za nadziewanie. Ja do nadziewania wykorzystałam także ser mozzarella w kulkach.

Krok 3

Ilość nadzianych muszelek - mi wyszło 20 szt., ale proponuje ugotować kilka sztuk więcej, gdyby jakieś muszelki uległy rozdarciu podczas gotowania. Nadziewamy po kolei każdą muszelkę. Ja do niektórych dodawałam kulkę sera mozzarella i mięsko.Całość jeszcze posypałam startą mozzarellą i dałam do zapieczenia w piekarniku na góra 20 minut w temperaturze ok. 200 stopni. Na koniec podgrzewamy odrobinę śmietany do sosów i dodajemy koperku, pieprzu i odrobinę soli. Takim sosikiem polewamy nasze muszelki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewane makaronowe muszelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewane makaronowe muszelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewane makaronowe muszelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewane makaronowe muszelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewane makaronowe muszelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewane makaronowe muszelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewane makaronowe muszelki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewane makaronowe muszelki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej