karnawałowe sakiewki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

karnawałowe sakiewki

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

60 gramów

250 gramów

5 łyżek

2 łyżeczki

1 sztuka

220 gramów

1 łyżeczka

300 gramów

2 łyżeczki

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwę wymieszać z przyprawą do kurczaka, pieprzem i koperkiem. Piersi pokroić i wymieszać z przygotowaną marynatą. Odstawić do lodówki na ok. 1h.

Krok 2

Kurczaka podsmażyć na rumiano, dodać posiekaną cebulę - poddusić.Kalafior zblanszować, pomidora i serek pokroić w kosteczkę. Wymieszać z kurczakiem i cebulą - doprawić:

Krok 3

Ciasto rozwałkować, pokroić na kwadraty o boku ok. 15cm.Nałożyć 3 łyżki farszu - skleić sakiewki (można posmarować boki roztrzepanym żółtkiem, by się łatwiej sklejało).

Krok 4

Piec w piekarniku nagrzanym do 190C przez 25min. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • karnawałowe sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • karnawałowe sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • karnawałowe sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • karnawałowe sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • karnawałowe sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • karnawałowe sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • karnawałowe sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • karnawałowe sakiewki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kociołek z ogniska
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej