karnawałowe sakiewki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

karnawałowe sakiewki

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

250 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

2 szczypty

5 łyżek

2 łyżeczki

1 sztuka

220 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwę wymieszać z przyprawą do kurczaka, pieprzem i koperkiem. Piersi pokroić i wymieszać z przygotowaną marynatą. Odstawić do lodówki na ok. 1h.

Krok 2

Kurczaka podsmażyć na rumiano, dodać posiekaną cebulę - poddusić.Kalafior zblanszować, pomidora i serek pokroić w kosteczkę. Wymieszać z kurczakiem i cebulą - doprawić:

Krok 3

Ciasto rozwałkować, pokroić na kwadraty o boku ok. 15cm.Nałożyć 3 łyżki farszu - skleić sakiewki (można posmarować boki roztrzepanym żółtkiem, by się łatwiej sklejało).

Krok 4

Piec w piekarniku nagrzanym do 190C przez 25min. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • karnawałowe sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • karnawałowe sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • karnawałowe sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • karnawałowe sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • karnawałowe sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • karnawałowe sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • karnawałowe sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • karnawałowe sakiewki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej