karnawałowe sakiewki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

karnawałowe sakiewki

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

250 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

2 szczypty

5 łyżek

2 łyżeczki

1 sztuka

220 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwę wymieszać z przyprawą do kurczaka, pieprzem i koperkiem. Piersi pokroić i wymieszać z przygotowaną marynatą. Odstawić do lodówki na ok. 1h.

Krok 2

Kurczaka podsmażyć na rumiano, dodać posiekaną cebulę - poddusić.Kalafior zblanszować, pomidora i serek pokroić w kosteczkę. Wymieszać z kurczakiem i cebulą - doprawić:

Krok 3

Ciasto rozwałkować, pokroić na kwadraty o boku ok. 15cm.Nałożyć 3 łyżki farszu - skleić sakiewki (można posmarować boki roztrzepanym żółtkiem, by się łatwiej sklejało).

Krok 4

Piec w piekarniku nagrzanym do 190C przez 25min. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • karnawałowe sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • karnawałowe sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • karnawałowe sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • karnawałowe sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • karnawałowe sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • karnawałowe sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • karnawałowe sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • karnawałowe sakiewki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej