karnawałowe sakiewki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

karnawałowe sakiewki

Autor: magnolia0joaska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

60 gramów

250 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

2 łyżeczki

2 szczypty

5 łyżek

2 łyżeczki

1 sztuka

220 gramów

300 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oliwę wymieszać z przyprawą do kurczaka, pieprzem i koperkiem. Piersi pokroić i wymieszać z przygotowaną marynatą. Odstawić do lodówki na ok. 1h.

Krok 2

Kurczaka podsmażyć na rumiano, dodać posiekaną cebulę - poddusić.Kalafior zblanszować, pomidora i serek pokroić w kosteczkę. Wymieszać z kurczakiem i cebulą - doprawić:

Krok 3

Ciasto rozwałkować, pokroić na kwadraty o boku ok. 15cm.Nałożyć 3 łyżki farszu - skleić sakiewki (można posmarować boki roztrzepanym żółtkiem, by się łatwiej sklejało).

Krok 4

Piec w piekarniku nagrzanym do 190C przez 25min. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • karnawałowe sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • karnawałowe sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • karnawałowe sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • karnawałowe sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • karnawałowe sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • karnawałowe sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • karnawałowe sakiewki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • karnawałowe sakiewki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Roladki schabowe - VIDEO
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

średnie

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej