Dodaj do ksiązki kucharskiej Zapiekanka grecka

Zapiekanka grecka

Drukuj Pobierz PDF
45 minut 4 osób łatwe Autor: pasibrzuch

Zapiekanka grecka - składniki:

  • pomidory - 3 sztuki
  • ser feta - 200 gramów
  • liście rukoli - 1 szklanka
  • jajka - 4 sztuki
  • śmietana - 1 szklanka
  • sól
  • pieprz
  • olej

Zapiekanka grecka - Sposób przygotowania:

  1. Pomidory pokrój, rukolę drobno posiekaj, ser feta pokrój w kostkę.
  2. Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i układaj warstwami pomidory, ser feta, rukolę.
  3. Jajka zmiksuj ze śmietaną, dopraw.
  4. Zapiekankę zalej powstałym sosem.
  5. Zapiekaj 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 230 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej

ZAPIEKANKA GRECKA - SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1

Pomidory pokrój, rukolę drobno posiekaj, ser feta pokrój w kostkę.

2

Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i układaj warstwami pomidory, ser feta, rukolę.

3

Jajka zmiksuj ze śmietaną, dopraw.

4

Zapiekankę zalej powstałym sosem.

5

Zapiekaj 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 230 stopni.

  • 6
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNA PIECZEŃ. FASZEROWANA GĘŚ.

    Jeżeli w poniedziałek świąteczny zapraszacie gości na obiad to proponuję zaskoczyć ich nieco...

    Zobacz więcej
  • GOTUJEMY NA BLOGU!

    WIELKANOCNE ZUPY.

    W poprzednich wpisach mówiłem o przystawkach, zimnych mięsach i sałatkach, ale przecież gwia...

    Zobacz więcej

KOMENTUJ TEN PRZEPIS, DZIĘKI TEMU DASZ ZNAĆ INNYM I ROZPOCZNIESZ DYSKUSJĘ: