
Składniki
null
null
1 szklanka
3 sztuki
null
200 gramów
4 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory pokrój, rukolę drobno posiekaj, ser feta pokrój w kostkę.
Krok 2
Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i układaj warstwami pomidory, ser feta, rukolę.
Krok 3
Jajka zmiksuj ze śmietaną, dopraw.
Krok 4
Zapiekankę zalej powstałym sosem.
Krok 5
Zapiekaj 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 230 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej