
Składniki
null
null
1 szklanka
3 sztuki
null
200 gramów
4 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory pokrój, rukolę drobno posiekaj, ser feta pokrój w kostkę.
Krok 2
Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i układaj warstwami pomidory, ser feta, rukolę.
Krok 3
Jajka zmiksuj ze śmietaną, dopraw.
Krok 4
Zapiekankę zalej powstałym sosem.
Krok 5
Zapiekaj 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 230 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej