Składniki
null
null
1 szklanka
3 sztuki
null
200 gramów
4 sztuki
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory pokrój, rukolę drobno posiekaj, ser feta pokrój w kostkę.
Krok 2
Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i układaj warstwami pomidory, ser feta, rukolę.
Krok 3
Jajka zmiksuj ze śmietaną, dopraw.
Krok 4
Zapiekankę zalej powstałym sosem.
Krok 5
Zapiekaj 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 230 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej