Zapiekanka grecka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

31

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

1 szklanka

3 sztuki

null

200 gramów

4 sztuki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory pokrój, rukolę drobno posiekaj, ser feta pokrój w kostkę.

Krok 2

Naczynie żaroodporne wysmaruj tłuszczem i układaj warstwami pomidory, ser feta, rukolę.

Krok 3

Jajka zmiksuj ze śmietaną, dopraw.

Krok 4

Zapiekankę zalej powstałym sosem.

Krok 5

Zapiekaj 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 230 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka grecka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Bigos Wielkopolski
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej